Nyheder

Kan du klare dig uden medicinsk zink?

8. jan. | Indrykket af Nutrimin

Det er nu, der skal testes og læres på stald-niveau

Del artiklen:

Problemfri fravænning er en dynamisk proces. Udfordringerne svinger fra besætning til besætning og fra uge til uge. Hvad der fungerer rigtig fint i en produktion, fungerer ikke nødvendigvis fint i en anden produktion. Hvad der fungerer rigtig fint den ene uge, fungerer ikke nødvendigvis fint i den næste uge.  I rigtig mange produktioner vil fravænningen gå problemfrit uden brug af medicinsk zink i 8 ud af 10 uger, for så at kræve ekstra opmærksomhed, håndelag og knapper at skrue på i de sidste to uger. Summa-summarum er det nu, der skal testes og læres på stald-niveau, for at vi kan være klar, når muligheden for at støtte grisene med medicinsk zink omkring fravænningen om godt et år bliver en saga blot. 

Målene for et liv uden medicinsk zink

Som leverandør af mineraler har vi mange besætningsbesøg, og vi ser mange grise. Det bliver vores optimeringer og de fælles løsninger stærkere af. I en del tilfælde bliver disse besætningsbesøg gjort til fællesbesøg med dyrlægen. Sammen med driftslederen, den afsnitsansvarlige og dyrlægen finder vi de gode løsninger. I 2021 vil fokus for besøgene blandt andet være at blive klar til et liv uden medicinsk zink. Hos Nutrimin har vi drøftet og sat vores mål for et liv uden medicinsk zink:

- Produktivitet skal holdes på et højt niveau

- Fravænningsdiarre skal fortsat ligge lavt 

- Undgå øget antibiotikaforbrug

- Arbejdsforbruget skal holdes på et fornuftigt niveau


Økonomisk mest fornuftige foderkoncept omkring fravænning

Der er ingen, der har fundet ”pulveret”, som bare kan byttes ud med den medicinske zink, så produktionen kører videre som før. Så svaret skal findes et andet sted. Vi ved, at en væsentlig del af svaret ligger i et kompromisløst og vedholdende fokus på de gode, stabile og letfordøjelige råvarer - og nok af disse. Her svinger de tekniske muligheder fra produktion til produktion. I samarbejde med ejer/driftsleder i de individuelle produktioner finder vi det økonomisk mest fornuftige foderkoncept omkring fravænning. Dette være sig for såvel sammensætningen af fravænningsfoderet som for de slidstærke rutiner og hele managementdelen omkring fravænning.

Innovativt rugbrødsarbejde

Tilpasning til et liv uden medicinsk zink er en øvelse, som alle med klimagrise skal igennem. En del har lavet øvelsen og har kørt uden zink et stykke tid. Andre er i gang med at teste og lære. Men der er også en del, som håber og venter på, at et færdigt koncept kommer og reder dem. De færreste vil dog opleve deres færdige løsninger komme dryssende fra himmelen. Men for langt de fleste vil et solidt stykke innovativt rugbrødsarbejde sikre, at vi finder løsningerne omkring fravænning uden brug af medicinsk zink, hvor produktiviteten holdes, fravænningsdiarre holdes på et lavt niveau, og antibiotikaforbruget holdes på et minimum på trods.

Sammen kommer vi i mål

Nutrimin tilbyder en række muligheder, både som færdigfoder og som koncentrat, som kan være en del af løsningen. Vi er, som altid, lige i nærheden og vil gerne være med til at løse dine udfordringer. Sammen kommer vi i mål.  OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame