De høje proteinpriser sætter fokus på at producere en ensilage, hvor man efterstræber at reducere proteinernes nedbrydelighed, og der er meget, man som producent kan gøre for at opnå en vellykket gæringsproces. Det er til glæde og gavn for både køerne og ikke mindst bundlinjen.

Der bør være et højere fokus på sammenkøringen i siloen, for det er det vigtigste arbejde i forbindelse med høsten, og det er her, der er meget at vinde for at få en vellykket ensilering. Afgrøden skal lægges ud i tynde lag i hele siloen, så hvert lag kan blive kørt godt sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et ofte overset problem er, at effektiviteten ved høst af majs er steget markant i marken, og vognene er blevet meget store. Høsten er næsten blevet for effektiv, fordi fokus udelukkende har været på at få høstet majsen så hurtigt som muligt.

Ofte ses vognstørrelser på 40 kubikmeter, og hvis hele indholdet skal fordeles i et lag på ti centimeter, vil det fylde 400 kvadratmeter i siloen. I en ti meter bred silo vil det betyde, at siloen skal være minimum 40 meter lang.

Læs mere om anbefalingerne til majsensileringen i næste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 19. oktober.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.