Over hele landet kan økologiske gårde den 1. og 2. september 2012 besøges, når Økologisk Landsforening arrangerer Økologisk Høstmarked.

På nogle gårde kan besøgende komme tæt på økologiske køer, grise og får, mens andre gårde bugner med grøntsager og frugt. Aktiviteterne varierer fra gård til gård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Til Økologisk Høstmarked kan du komme tættere på økologien og se, hvordan du med dine indkøb i hverdagen kan være med til at gøre en forskel for naturen og dyrene. Og samtidig får du mulighed for at stille spørgsmål og få svar fra dem, der kender økologien bedst - de danske økologiske landmænd, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Hun påpeger, at arrangementet desuden er en oplagt mulighed for de mange danskere, der gerne vil vide, hvor deres fødevarer kommer fra.

I en repræsentativ undersøgelse, som A&B Analyse har lavet for Økologisk Landsforening, svarer 46 procent af de adspurgte således, at de gerne vil vide, hvilken avler der har dyrket deres fødevarer.

Økologisk Høstmarked er arrangeret af Producentsammenslutningen Økosalg og Oplysning.

Høstmarkedet gennemføres i samarbejde med Økologisk Landsforening med tilskud fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram, samt et sponsorat fra SuperBest.