Abonnementsartikel

For at overholde Tier IV Final-kravene vil John Deere benytte SCR-katalysator på visse modeller

John Deere har netop offentliggjort, at koncernen vil anvende SCR-teknologi i fremtidige modeller af traktorer. Det sker for at imødekomme det sidste trin i USA og EU’s regler for udledningen af skadelige partikler fra udstødningen.

Det sidste trin, Tier IV Final/Stage IV, træder i kraft for traktorer over 130 kilowatt i 2014. Traktorer med en lavere effekt skal opfylde kravene fra 2016. Fælles for dem alle er, at de for at opfylde Tier IV Final-kravet skal reducere udledningen af NOx-partikler med 80 procent i forhold til de tidligere regler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For at overholde kravene har John Deere udviklet, hvad koncernen kalder for et ”integreret emissionskontrolsystem”. Det består af motorer fra de nuværende Tier IV Interim-krav, men hvor der fremover vil blive monteret en dieseloxidationskatalysator (DOC), et dieselpartikelfilter (DPF) og en SCR-katalysator på.

John Deere oplyser i en pressemeddelelse, at koncernen dog fortsat vil skræddersy konfigurationerne i systemet, så det er tilpasset de forskellige modeller.

- Grundig forskning og test har vist, at et anvendelsesspecifikt SCR-system, der er godt integreret sammen med vores afprøvede Interim Tier 4/trin III B-motorplatform, vil være den bedste løsning med henblik på at kunne overholde Final Tier 4/Stage IV-emissionsreglerne, siger John Piasecki, direktør for marketing på verdensplan, salg og kundesupport hos John Deere Power Systems.

John Deere hævder, at man på grund af opbygningen af emissionskontrolsystemet kan have et lavere forbrug af AdBlue i forhold til andre løsninger, hvilket betyder, at AdBlue-tanken er mindre på traktorer fra John Deere.

John Deeres motorer, som overholder de nye Tier IV Final-krav vil fungere med traditionel diesel med lavt svovlindhold og biodiesel med frem til 20 procents blandinger (B5-B20), som overholder de gældende ASTM-standarder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er planen, at de den nye teknologi skal tages i brug på både maskiner i entreprenør-sektoren, på skov-området og altså også i landbruget, da John Deere er en af få virksomheder, der producerer maskiner i alle tre kategorier.