Dansk vin opfattes af mange som en kuriositet, selv om Danmark i flere end ti år har været EU-godkendt som vinproducerende land. Men det kan faktisk lade sig gøre at lave vin her i landet, der vinder anerkendelse i store vinlande som Frankrig og Tyskland.

LandTV har besøgt både Sven Moesgaards vingård, der er en af landets største og et par af de cirka 1400 hobbyvinavlere, der også har kastet sig over muligheden for at lave sin egen vin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Klimazonerne flytter mod nord, og vi kan ved at vælge de rigtige sorter og lokaliteter lave pragtfuld vin i Danmark, siger Sven Moesgaard fra Skærsøgaard i Dons ved Kolding. Han, der er en af de 60 erhvervsvinavlere i Danmark, har adskillige gange har høstet hædersmedaljer for sin vin i udlandet.

Det kræver meget arbejde, tålmodighed og en accept af det danske vejrs omskiftelighed. Og hvis dansk vinavl skal blive en forretning, er det nødvendigt at satse på vingårds-turisme.

- Vinproduktion er noget, som rigtigt mange mennesker er interesseret i, og jeg tror derfor på, at det kan trække mange gæster ud i vingårdene, siger hobbyvinavler Henrik Frandsen, der også er viceformand i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, hvor erhvervsvinavlerne er medlem.  

Se udsendelsen her:

http://exposureroom.com/members/dbamedia-com/b69d6e2786904ec5b24c8dfcbe0b3ba7/