Abonnementsartikel

På Agritechnica viser Horsch to nye enkorns-såmaskiner med pneumatisk udsåning. Den ene model kommer op på maksimale 18 meters arbejdsbredde

Horsch lancerer på Agritechnica nye enkorns-såmaskiner med pneumatisk udsåning - hovedsageligt til majssåning.

De velkendte majssåmaskiner Maistro RC og CC med mekanisk dosering udgår til fordel for to nye modeller med betegnelserne CC og SW, som begge benytter luft til udsåning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Maistro navnet udgår til fordel for Maestro.

Enkornssåmaskinerne er alsidige, og selvom de fortrinsvis forventes at blive benyttet til majssåning, så kan de både så solsikke, soja, roer og raps.

- Der er mulighed for en rækkeafstand på 80, 75 og 70 centimeter samt på den seks meter brede Maestro CC en rækkeafstand på 50 centimeter, svarende til 12 rækker roer, fortæller Arne Gejl, marketing, salg og rådgivning, Stroco-Agro ApS, som er importør af Horsch maskiner i Danmark.

Der er naturligvis mulighed for gødningsplacering på de nye Maestro-maskiner. Hvor CC-modellen har en gødningstank på 2.700 liter med separate beholdere til frø, har de større SW-modeller en kombineret gødnings- og såsædstank på hele 7.000 liter gødning og 2.000 liter frø.

Horsch Maestro SW 24.75 er topmodellen i SW-serien. Den har et imponerende vingefang på hele 18 meter, som rummer 24 rækker med 75 centimeters rækkeafstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ikke noget drivhjul og kæder på den nye majssåmaskine. Det hele kører elektronisk med trinløs justering af afstanden mellem hvert frø, ligesom føreren kan lukke hver enkelt række af i kiler.