Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Denne plov bliver en nyklassiker

26. okt. 2020 | Indrykket af Maskinhandler Indkøbsringen A/S

KUHN er klar med en nyklassiker plov som er yderst velegnet til traktorer på op til 320 hk

Del artiklen:

Den nye VARI-MASTER L fra KUHN til traktorer på op til 320 hk har trukket sine første furer i dansk muld. - Vendehoved, ramme og det geniale skift mellem hjul i furen og On-Land er altsammen i en ny og fremtidssikret konstruktion, der i mange år frem kan tilpasses det teknologiniveau, kunden ønsker, siger produktchef Per Monk Rasmussen fra MI. 

En del har allerede prøvet den og endnu flere har set den. Den fremtidssikrede plov, VARI-MASTER L, som blev lanceret af legendariske KUHN ved Agritechnica 2019, er nu i produktion. Og flere eksemplarer af den nye VARI-MASTER L er kommet til Danmark for at stifte bekendtskab med dansk muld.

- VARI-MASTER L er langt mere end blot en tilpasning eller modelforbedring. Der er tale om en helt ny og fremtidssikret plov, der vil blive husket som en klassiker. VARI-MASTER L vil i årene fremover optræde som grundmodellen for en lang række versioner, heraf en masse med avanceret teknologi, danske landmænd først nu er ved at lære at kende, siger Per Monk Rasmussen, produktchef hos KUHN-importøren, MI i Vejle. 

Ramme, vendehoved, forplove, stensikring og så videre. Alt fra plovfoden og opefter er nykonstrueret på den ballast af viden, franske KUHNs 150 år lange historie som plovproducent har akkumuleret. 

Robust til store traktorer 

For at leve op til de krav og den styrke og holdbarhed, der kræves af en moderne plov, der i versioner med fire, fem eller seks furer skal kunne matche traktorer op til 320 hk, skal grundelementerne være af en særlig støbning.

- Ny tilkobling til kategori 3 eller 4, et helt nyt vendehoved, og se her, hvordan rammen er fremstillet og styrket netop der, hvor det kræves, og stadig i et elegant design. Der er tale om en konstruktionskvalitet ud over det sædvanlige, der vil leve op til fremtidens krav til plove i denne størrelsesklasse, fremhæver Per Monk Rasmussen.

Grundstammen i KUHN VARI-MASTER L ploven vil bestå af enten en ren liftplovsversion, hvor traktoren kører i furen eller en On-Land version, der – afhængigt af forholdene – kan køre med et sæt traktorhjul i furen eller On-Land. Skift mellem de to principper foretages med et enkelt greb.

Smart indstilling af forplov

Furebredden er naturligvis variabel og tilpasser sig automatisk en balanceret og harmonisk træklinje uanset om traktoren kører on-land eller med hjulet i furen. Således sker indstillingen af forreste furebredde automatisk, når den samlede arbejdsbredde ændres. 

- Alle ved, hvor vigtigt, det er at få forploven indstillet korrekt. VARI-MASTER L ploven lancerer en ny og særdeles enkel løsning, hvor traktorføreren uden brug af værktøj kan justere forploven i tre positioner i forhold til skærspidsen.

- Det gøres ganske nemt ved trække naglen ud og blot placere den i et af de andre to huller. Her stiller jeg den for eksempel et par centimeter længere ind mod land end skæret, viser Per Monk Rasmussen.

Fremtidssikret 

Ikke uvæsentligt for det danske marked er 80 centimeters frihøjde under rammen samt god plads mellem plovlegemerne, henholdsvis 95 centimeter for fem og seks furer samt 101 centimeter for fire og fem furers versionen. 

VARI-MASTER L ploven kan fås med landhjul i flere versioner. De velkende KUHN-landhjul i størrelser op til 760 x 370 mm fås til den nye plov i både mekaniske og hydrauliske versioner. Et 780 x 345 mm kombilandhjul, er også en af nyhederne til nyklassiker-ploven. Et kombilandhjul er til brugere, som ønsker en sikker vejtransport, uden for stor belastning af traktorens bagaksel. Til dette behov tilbyder der også nogle nye features på vendehovederne til Vari Master L. EasyDrive vendehovedet gør det muligt at frigøre topstangsfæstet, for en let omstilling til transportkørsel. OptiDrive vendehovedet, gør det samme, men indeholder også en integreret affjedring – et meget anerkendt system hentet fra den større Vari Master 183.

Som hidtil vil for eksempel en fem furers version til enhver tid kunne udbygges med en fure, alt efter hvilket behov fremtiden vil kræve.

- Der er dobbeltvirkende hydraulisk stensikring på KUHNs nye VARI-MASTER L plov, forstået således, at den naturligvis undviger store jordfaste sten ved det valgte moment, men også straks og automatisk finder tilbage på plads i normalpositionen, fremhæver Per Monk Rasmussen. 

Forberedt til Duoliner

Gennem flere årtier har forskellige plove været anvendt i kombination med furejævner eller furepakkere. Det sker for derved straks at ”lukke” jorden igen og afværge sneglehulrum eller simpelthen for at undgå udtørring i overfladen og effektiv kapillareffekt for den efterfølgende såning. 

- Den nye VARI-MASTER L plovkonstruktion er naturligvis forberedt til den ligeledes nye KUHN Duoliner integreret pakker. Blot et af eksemplerne på en række fremtidssikrede faciliteter, den nye plovklassiker er forberedt til, påpeger Per Monk Rasmussen. OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer