DN har stor tillid til det nye ministerhold, som blandt andet skal have "styr på landbruget".

- For den nye fødevareminister Mette Gjerskov gælder det om at få styr på landbruget for naturens skyld. Danmark er verdens mest intensivt udnyttede landbrugsland, og det kedelige verdensmesterskab skal der gøres op med ved at tage 15 procent af landbrugsjorden permanent ud af intensiv drift, skriver DN på organisationen hjemmeside.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Målet er at få sammenhængende natur, tilpasse efter klimaforandringer og mindske kvælstofudvaskningen.

- Det skal primært ske på de landbrugsarealer, som er mindst produktive og derfor koster mindst at tage ud. Den nye fødevareminister skal få bragt landbrugets årelange overforbrug af sprøjtegifte ned og sikre mere økologi for naturen, miljøet og drikkevandet skyld. Blandt andet skal alle offentlige arealer dyrkes økologisk, og alle offentlige måltider være økologiske, lyder kravet fra DN.

- Forbyd gifte i grundvandet

Danmarks Naturfredningsforening har også ønsker til den nye miljøminister Ida Auken:

- Som den første sag på miljøminister Ida Aukens bord er sikringen af det rene drikkevand, hvor gifte, der findes i grundvandet, skal forbydes. DN vil også presse på for at få gennemført de omdiskuterede vandplaner og få en operativ biodiversitetsstrategi i en land, hvor hver tredje undersøgte art er på listen over truede arter, skriver organisationen.