En anderledes tid − det er, hvad Vibeke Andresen og Søren Jørgensen håber, at der bliver, når deres nye stald står færdig, og køerne er kørt ind. Det fortæller de i den nyeste udgave af Bovilogisk, der udkommer fredag den 16. september.

Der skal nemlig være malkerobotter i den nye stald på Nøregaard ved Karby på Mors. Og det er noget, parret ser frem til, for så bliver der mulighed for at frigive noget tid på andre tidspunkter af dagen, end det har været muligt hidtil, hvor de malker to gange om dagen i en konventionel malkestald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom det er Søren Jørgensen, der passer arbejdet på bedriften til dagligt, mens Vibeke Andresen er civilingeniør ved Holstebro Kommune, er hun lige så engageret i byggeriet. Og det er klart robotterne, der trækker.

Vibeke Andresen ser desuden frem til, at hun kan gå ind og hjælpe noget mere og tage alarmer i weekenden, så Søren Jørgensen får lidt mindre at se til eller mulighed for at lave noget andet.

Hurtig godkendelse

Byggeriet startede 1. juni, og efter planen indvies stalden i midten af oktober.

Det er en rimelig kort byggeproces, der afsat til byggeriet. Og indtil videre er tidsplanen kun rykket en uge.

I det hele taget er tingene gået forholdsvis hurtigt, idet ansøgningen blev indsendt i 2009, og i oktober 2010 kom godkendelsen i hus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parret er ikke i tvivl om, at grunden til, at banken har været villig til at gå med i projektet, blandt andet er, at byggeprocessen er så kort, og at de hurtigt kan komme i gang med produktionen i den nye stald.

Byggeriet løber op i godt 18 millioner kroner inklusiv besætning, kvote og køresiloer.

Fravalgte styret kotrafik

Planerne er, siden byggetankerne begyndte at spire, blevet ændret en smule. Det skyldes blandt andet, at mælkeprisen dengang var lidt højere, men Søren Jørgensen nævner også, at økonomien ville have set anderledes ud i dag, hvis det var blevet som oprindeligt tænkt.

De første tegninger inkluderede for eksempel styret kotrafik og en ekstra skraber – det er noget, som alligevel er blevet fravalgt, og dermed har det været muligt at bygge en smallere stald.

- Vi har tilrettet tegningerne efterhånden for at være med, fortæller Søren Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om byggeriet på Nøregaard i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 16. september. Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.