Danskerne skal have mere glæde af naturen, mener miljøminister Karen Ellemann. Derfor lancerer hun nu en ny ordning, hvor man for eksempel kan søge om en bænk på yndlingspletten i naturen, en lille skovsti eller et bord, hvor man kan nyde frokosten. Der er i alt afsat 3,5 millioner kroner til initiativet "Familieskovturen i fokus".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danskerne ved bedst, hvor de gerne vil holde picnic, og hvor man søger hen for at opleve fuglekvidder, duften af lyng eller smukke udsigter. Derfor giver jeg nu mulighed for at få indflydelse på, hvad der er brug for af nye faciliteter til friluftslivet, siger Karen Ellemann.

Hun lægger op til, at ordningen skal give nogle helt konkrete forbedringer til glæde for de danskere, der gerne vil på familieskovtur.

Udføres i samarbejde med ansøgerne

Puljen er en del af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en styrket miljø- og naturbeskyttelse i 2011-2013, der blandt andet har et mål om, at "borgerne i højere grad kan få glæde af den danske natur."

Forslag til initiativer skal sendes til Naturstyrelsen. De forslag, der bliver valgt, udføres af Naturstyrelsen i samarbejde med ansøgerne. Projekterne bliver valgt ud fra kriterier som for eksempel, hvor hurtigt de kan gennemføres, hvor mange penge de koster, og om der er tilslutning blandt berørte lodsejere.

Fristen for forslag er 1. september 2011.