De studerende på produktionslederuddannelsen på Grindsted Landbrugsskole fik lov til at undervise andre elever i økologi

Økologiundervisning på landbrugsskolerne er i disse måneder i søgelyset, da man fremover skal opgradere undervisningen i økologi på de danske landbrugsskoler. Derfor valgte Grindsted Landbrugsskole at lade produktionsledereleverne styre 100 landbrugselever gennem en økologidag.

De 16 produktionsledere fik til opgave at videreformidle principperne fra økologisk landbrug til de øvrige elever på skolen. 

En af produktionslederne er 21-årige Nicolai Smed Kjær fra Bramming, som selv er i gang med at uddanne sig til økologisk landmand på Grindsted Landbrugsskole. 

- Det var spændende at få lov til at formidle den viden, jeg har fået om økologi til de andre elever. Selv landbrugsskoleelever ved ikke ret meget om de regler og principper, vi økologer arbejder efter, så undervisningen fik åbnet øjnene for mange, siger Nicolai Smed Kjær.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fokus på omlægning

Mange landmænd overvejer i tiden at omlægge fra konventionelt til økologi, og det var det scenarie, elever skulle tage udgangspunkt i på økologidagen.

- Kort sagt skulle de unge elever få øjnene op for, hvordan det er at være økolog. Opgaven lød på at hver af de 10 grupper, som eleverne var inddelt i, havde en økologisk ejendom, som de nu skulle bruge til at inspirere landmandskolleger, der overvejede at lægge om til økologisk drift, forklarer Kurt Østergaard, forstander på Grindsted Landbrugsskole.

Han fortæller, at skolen allerede fra sommerferien sætter mere fokus på økologien, således at det bliver muligt for eleverne at få endnu mere viden om det at være økologisk landmand.