Abonnementsartikel

Rumænsk ambassadør skal slå et slag for udenlandsk arbejdskraft hos LandboSyd

LandboSyd får besøg af den rumænske ambassadør i Danmark. Formålet med besøget er at fortælle om de vigtige forskelle i rekruttering af medhjælpere til dansk landbrug. Alexandru Victor Micula vil også benytte lejligheden til at møde nogle af dem, der allerede arbejder på danske bedrifter. Det sker i forbindelse med et møde hos landboforeningen tirsdag den 22. marts.

Når udenlandske medarbejdere til dansk landbrug rekrutteres i Østeuropa, er der store forskelle i de betingelser, medarbejderne skriver under på, og det emne vil blive behandlet på mødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For eksempel er der stor forskel på om rekrutteringsbureauerne tager gebyr af medarbejderne eller ej. Ved rekruttering gennem LandboSyd er det landmanden, der betaler. Vi vil ikke lade medarbejdere betale for at arbejde, siger LandboSyds HR-chef, Dennis Calender.

Landmændene får til gengæld en arbejdskraft, der er screenet af LandboSyds samarbejdspartner, Bernlow Romanian Consulting.

Efter mødet hos LandboSyd kører ambassadøren med følge til landmand Chr. Lund ved Rødding. Chr. Lund har i flere omgange haft rumænske ansatte, og lige nu er der således fire rumænere i kvægbesætningen.

I LandboSyd regi har omkring 20 procent af kunderne ansat udenlandske medarbejdere, hvoraf cirka 65 procent er fra østlandene - fortrinsvis Polen, Baltiske lande, Ukraine og Rumænien.