Abonnementsartikel

Socialdemokraterne vil have regeringen til at følge opfordring fra EU's stærke trekløver, Tyskland, Frankrig og Storbritannien, om at øge klimaambitionerne. 

 

Tyskland, Frankrig og Storbritannien vil nu presse på for, at unionen sætter klimaambitionerne i vejret. Det skriver Ritzau.

Socialdemokraternes klimaordfører, Mette Gjerskov, kalder meldingen for det bedste, hun har hørt i "meget, meget lang tid". 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Derfor er det også super ærgerligt, at Danmark ikke er med. Hvor er regeringen? Det er netop det her, oppositionen har krævet i lang tid, og når så endelig de andre lande løber forrest, så kommer Danmark haltende bagefter, siger Mette Gjerskov. 

I et fælles indlæg i avisen Financial Times melder klima- og miljøministrene fra de tre største EU-lande klart ud, at det både vil gavne klimaet og den europæiske konkurrenceevne, hvis EU går fra 20 til 30 procents CO-reduktion i 2020. 

En ambition, som Socialdemokraternes miljøordfører mener, at den danske regering bør følge. 

- I forvejen betyder den økonomiske krise, at det ikke bliver så dyrt som forventet at øge ambitionerne, siger Mette Gjerskov. 

Artiklen fortsætter efter annoncen