Frygten for spredning af afrikansk svinepest får den tyske delstat til at øge afskydnings-præmien på vildsvin, skriver TopAgrar.

- Vi overvåger nøje spredningen af afrikansk svinepest og forbereder os på intensivering af jagten. Målet er at reducere populationen af ??vildsvin. Derfor øger vi præmien for at skyde vildsvin i hele Bayern fra 20 til 70 euro pr. dyr. Jo lavere antal vildsvin, desto lavere er risikoen for spredning af afrikansk svinepest. Derudover er vi i gang med at forberede et nyt hold hunde til at søge efter døde vildsvin. Dette vil beskytte svinebedrifterne, sagde Bayerns miljøminister Thorsten Glauber igår i München.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hundepatruljer, droner og termokameraer

I tilfælde af flere fund af afrikansk svinepest, skal den nye hundepatrulje sikre en hurtig og målrettet afsøgning af risikoområder. Hundene er blevet specielt trænet til at jage efter døde dyr i samarbejde med jagtforeninger og hundeforeninger i hele Bayern. Bayerns miljøministerium har tildelt omkring 150.000 euro til oprettelse af hundegruppen.

Ud over hunde vil den nyeste drone-teknologi og kameraer med termisk billedbehandling også blive brugt i kampen mod spredningen af den frygtede sygdom.

13 millioner euro til sygdomsbekæmpelse

I distrikterne nær grænsen til Thüringen, Sachsen og den Tjekkiske Republik forventes det at en præmie på 100 euro pr. vildsvin bliver forhandlet på plads i delstaten.

I alt er omkring 13 millioner euro øremærket husdyrsundhed og kontrol med sygdomme i det næste budgetår. I dette beløb er også udgifter til yderligere vildsvinehegn. I alt er der indkøbt omkring 350 kilometer hegnmateriale. Hegnene skal sættes op ved kernezoner i tilfælde af et udbrud i Bayern. Ved en samlet strækning på omkring 500 kilometer, langs de føderale motorveje i området ved grænsen til Thüringen, Sachsen og Tjekkiet, er der iværksat opsætning af permanent vildsvinehegn.

Se også: