Abonnementsartikel

Fra 1. december øger Bayern præmien for et skudt vildsvin fra 20 til 70 euro. Desuden indføres hundepatruljer der skal finde selvdøde vildsvin.

Frygten for spredning af afrikansk svinepest får den tyske delstat til at øge afskydnings-præmien på vildsvin, skriver TopAgrar.

- Vi overvåger nøje spredningen af afrikansk svinepest og forbereder os på intensivering af jagten. Målet er at reducere populationen af ??vildsvin. Derfor øger vi præmien for at skyde vildsvin i hele Bayern fra 20 til 70 euro pr. dyr. Jo lavere antal vildsvin, desto lavere er risikoen for spredning af afrikansk svinepest. Derudover er vi i gang med at forberede et nyt hold hunde til at søge efter døde vildsvin. Dette vil beskytte svinebedrifterne, sagde Bayerns miljøminister Thorsten Glauber igår i München.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hundepatruljer, droner og termokameraer

I tilfælde af flere fund af afrikansk svinepest, skal den nye hundepatrulje sikre en hurtig og målrettet afsøgning af risikoområder. Hundene er blevet specielt trænet til at jage efter døde dyr i samarbejde med jagtforeninger og hundeforeninger i hele Bayern. Bayerns miljøministerium har tildelt omkring 150.000 euro til oprettelse af hundegruppen.

Ud over hunde vil den nyeste drone-teknologi og kameraer med termisk billedbehandling også blive brugt i kampen mod spredningen af den frygtede sygdom.

13 millioner euro til sygdomsbekæmpelse

I distrikterne nær grænsen til Thüringen, Sachsen og den Tjekkiske Republik forventes det at en præmie på 100 euro pr. vildsvin bliver forhandlet på plads i delstaten.

I alt er omkring 13 millioner euro øremærket husdyrsundhed og kontrol med sygdomme i det næste budgetår. I dette beløb er også udgifter til yderligere vildsvinehegn. I alt er der indkøbt omkring 350 kilometer hegnmateriale. Hegnene skal sættes op ved kernezoner i tilfælde af et udbrud i Bayern. Ved en samlet strækning på omkring 500 kilometer, langs de føderale motorveje i området ved grænsen til Thüringen, Sachsen og Tjekkiet, er der iværksat opsætning af permanent vildsvinehegn.

Se også: