Lyt til artiklen:

Hvad koster det danske svineproducenter at være duks i EU?

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Efter et besøg ved den polsk-tyske grænse er jeg kommet hjem med nogle billeder, der ikke vil slippe. Billeder af friske spor, mange spor, af aktive vildsvin på begge sider af grænsen ved floden Oder. Der var skræmmende at se.

Det vrimler med vildsvin i både Tyskland og Polen. Det bliver svært for tyskerne at stoppe smittespredningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hvis der er nogen, der kan det, så må det være tyskerne.

Tyskerne har formået af få EU til at give tilskud til deres vildsvinehegn. På trods af, at det danske vildsvinehegn mødte stor modstand fra Tyskland og EU-systemet.

En række organisationer fra Tyskland klagede til EU, og EU-Kommissionen såede tvivl om vildsvinehegnets effekt, da vi satte vores hegn op. Nu støtter EU det tyske vildsvinehegn.

Danmark har selv betalt hegnet. Det kan komme til at koste branchen op mod 80 millioner kroner.

I dette nummer af Hyo kan du læse om 1:1 erstatning af zink, og om at Seges opfordrer til at øve sig i at undvære medicinsk zink. Det er efter dansk logik meget fornuftigt, men mon logikken holder i EU?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal vi endnu en gang se danske svineproducenter være foregangsmænd m/k, og finansiere og implementere EU-krav før tid. Mens vores kollegaer i udlandet venter på, at der kommer tilskud til en løsning?

Lur mig, om ikke EU tager tilskuds-løsningen op, når de ser antibiotika-forbruget stige i skyggen af forbuddet mod medicinsk zink.