De knækstyret Kirovets-traktorer fra Rusland er klar til at indtage Danmark med dansk importør.

På YouTube, Facebook og andre sociale medier har man ofte set de store russiske knækstyret Kirovets traktorer kører på endnu større marker i specielt de østeuropæiske lande samt Rusland. Men snart kan man måske også se de røde knækstyret traktorer i Danmark.

Flemming Højer har dannet selskabet Kirovets Scandinavia og er klar til at importerer de russiske traktorer til Danmark.

- Kendskabet til Kirovets kommer fra landbrug i Rusland, hvor jeg er med i et landbrug, som driver 11.000 hektar, og der til februar 2021 ankommer fire nye Kirovets-traktorer til den russiske farm - og forhåbentligt skal der også sendes et par stykker til Danmark, fortæller Flemming Hojer Hansen, som i Danmark er bosat i Vejle, når han ikke besøger farmen i Rusland, som ligger ved Kapiske Hav.

- Til det danske marked er det Kirovets K7M-modellerne jeg statser på. Der er i den klasse tale om tre forskellige modeller på enten 354 hestekræfter 401 eller 428 hestekræfter, som er topmodellen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I 2019 fik K7M-modellerne en Mercedes Benz-motor på 12,82 liter, så man på den måde kan overholde de europæiske emissionskrav til moderne traktorer.

Flemming Hojer Hansen fortæller, at mens han varetager importen i Danmark, håber han at kan lave en aftale med nogle forhandlere, som kunne være interesseret i at være med til at sælge de russiske traktorer i Danmark.

- Kirovets vil i begyndelsen hjælpe med service og opbakning, indtil vi kommer ordenligt i gang, og får oprettet en dansk serviceafdeling, påpeger Flemming Hojer Hansen, som tror på, at der i denne størrelses traktorer er plads til et billigere alternativ end de mere etableret mærker på markedet.

- Og der er bestemt ikke tale om en lille fabrik i Rusland. Fabrikken er placeret i St. Petersburg og er på 19,5 hektar under tag.

Store dimissioner

Kirovets producerer i alt 12 modeller, men det er kun topmodellerne, som Flemming Hojer Hansen vil statse på det til danske marked.

Traktorerne er alle knækstyret og udstyret med en 16 trins powershift transmission med otte bakgear.

- Alle modellerne kører med parment firehjulstræk, og de er uhyre let at betjene rent teknisk, fortæller han.

Dækstørrelsen er fra fabrikken 710/70 R38, og med mulighed for tvillinghjul i for- og bag. Totalvægten ligger på 16,5 ton og topfarten er 33 kilometer i timen. Akselafstanden er 3,7 meter, mens totallængden er 7,3 meter.