Abonnementsartikel

De er ofte set på tyske maskinstationer, men kører også i Danmark. Hos Entreprenørgården har man vundet med tid ved hegnsklipningen med Unimog.

Entreprenørgården, der har 36 medarbejder og ansvaret for 1.500 kilometer veje i Aabenraa Kommune, har investeret i en ny hegnsklipper fra den danske maskinproducent GreenTec.

- Det gælder om at være effektiv, når man skal håndtere så store arealer som vi gør. Derfor, leder vi hele tiden efter de nyeste løsninger på markedet, så vi kan optimere vores forretning, fortæller Søren Nielsen, der er driftsleder for Entreprenørgården.

Før i tiden brugte Entreprenørgården en grensav til at klippe hegn i kommunen, og en rotorknuser til at fjerne det afklippede materiale.

- Grensaven har et fantastisk fint snit og en stor arbejdsbredde, men problemet er, at den efterlader det afklippede materiale på vejen. Derfor var vi nødt til at bruge en anden maskine til at knuse det afklippede materiale bagefter. Det var en langsom og dyr løsning, da vi var nødt til at investere i to maskiner og skulle bruge tid på at klippe hegnet og fjerne det afklippede materiale bagefter, siger Søren Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Entreprenørgården overvejede for nogle år siden at investere i en hæksnitter med en arbejdsbredde på 1,6 meter. Fordelen ved hæksnitteren er, at den kan klare alt i én arbejdsgang. Den klipper hegn op til 4 cm og findeler samtidigt det afklippede materiale, så man kun har brug for én maskine til hegnsklipning.

- Hæksnitteren har en begrænset arbejdsbredde på 1,6 meter, hvilket betyder at man skal bruge tre arbejdsgange på at klippe et standard hegn på 4,5 meter i højden, siger Søren Nielsen.

Tidsbesparelse i arbejdstid

- Arbejdsbredden på 1,6 meter var simpelthen ikke optimal for os, så vi indgik i et samarbejde med GreenTec, om at udvikle en hegnsklipper med større kapacitet, fortæller Søren Nielsen. Resultatet af samarbejdet var Hegnsnitter RM 232 på 2,3 meter, der kan klippe grene op til 4 centimeter i grentykkelse og knuse det afklippede materiale i én arbejdsgang.

- Vi har kørt med hegnssnitteren i omkring to måneder nu, og er rigtige glade for maskinen. Vi sparer utrolig meget tid, da vi kan nøjes med at bruge to arbejdsgange på at klippe et hegn på 4,5 meter i stedet for tre arbejdsgange. Det er cirka en besparelse på 33 procent, fortsætter Søren Nielsen.

Der er fart over feltet ved Entreprenørgården, som har fire Unimog lastbiler til at køre rundt og vedligeholde infrastrukturen i kommunen. Unimog-lastbilerne har en højere fremkørselshastighed end redskabsbærere og traktorer, hvilket gør at Entreprenørgården kan komme meget lettere rundt og fuldføre opgaver i kommunen.

- Lige nu har vi én mand dedikeret til at køre hegnssnitter maskinen, og vi regner med, at han skal bruge to til tre måneder hvert år på at klippe hegn i kommunen, siger Søren Nielsen.

- Entreprenørgården har været en vigtig samarbejdspartner for os, da de har været inddraget i udviklingsprocessen for den nye hegnssnitter. Entreprenørgården har testet maskinen, inden den kom på markedet, hvorefter vi har modtaget feedback og tilpasset detaljer. Lige nu, har vi stor efterspørgsel blandt kommuner som ønsker effektivisering og lave omkostninger, fortæller Kim Brodersen fra GreenTec.