Skov A/S går ud af regnskabsåret 2018 med et overskud før skat på 86 millioner kroner. Udbrud af ASF på eksportmarkedet har reduceret omsætningen med syv procent.

Skov A/S, der producerer ventilations- og managementsystemer til animalsk produktion, har afsluttet regnskabsåret 1. oktober 2018 til 30. september 2019. Udbrud af afrikansk svinepest på væsentlige eksportmarkeder har reduceret omsætningen med syv procent og resultatet med 15 procent i forhold til året før.

Årets omsætning i virksomheden blev 777 millioner kroner og overskuddet før skat 86 millioner kroner, skriver Skov i en pressemeddelelse.

- Det er ikke på niveau med forrige år, men markedsforholdene taget i betragtning, er vi tilfredse med resultatet, fortæller administrerende direktør Jørgen Yde Jensen, Skov A/S.

De stadig større projekter i Rusland og ønsket om at kunne betjene kunder i Nord- og Sydamerika mere lokalt betyder, at Skov har åbnet datterselskaber i Rusland og USA i årets løb.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De danske svineproducenter har haft god afregning i anden halvdel af 2019, og vi kan mærke, at der er stor fokus på teknologier, der reducerer risikoen for smitte, fortæller Jørgen Yde Jensen.

Skov har i 2019 installeret forskellige løsninger for reduktion af smitte. Der er tale om filtrering eller UV-behandling af indgangsluften. Hos Skov forventes en fremgang i salget af disse løsninger de kommende år - såvel i Danmark som på eksportmarkederne.

Opkøb af fabriksbygninger

I årets løb har Skov købt en 7.500 kvadratmeter stor fabriksbygning af Royal Greenland samt tre andre nabogrunde. Det giver mulighed for udvidelse af virksomhedens aktiviteter i Glyngøre.

Gennem opkøb af den canadiske virksomhed Secco International Inc blev 2019 året, hvor Skov udvidede forretningsområdet til også at omfatte kvæg.

- Vi er altid på udkig efter virksomheder inden for vores forretningsområder. Secco's virksomhedsfilosofi og kompetencer inden for kvægbranchen matcher SKOV utroligt godt, og jeg er sikker på, at opkøbet vil bidrage positivt til omsætning og overskud i årene fremover, uddyber Jørgen Yde Jensen.

De generelle forventninger til det kommende år er som udgangspunkt positive, men der er stadig nogle forhold i markedet, der kan få stor betydning for omsætning og resultat.

- Vi har en markant bedre ordrebeholdning ved starten af dette regnskabsår, ligesom de meldinger, vi får fra salgsorganisationen rundt om i verden, er positive. Men den politiske situation, mindre frihandel og fortsatte udbrud af afrikansk svinepest på afgørende markeder kan få konsekvenser på afsætningsmulighederne, afslutter Jørgen Yde Jensen.