I første kvartal af 2019 blev der sat nummerplade på 12 procent flere traktorer sammenlignet i 2018.

I første kvartal i 2019 blev der monteret nye nummerplader på 397 traktorer i Danmark, det er en fremgang på 12 procent i forhold til samme periode i 2018, hvor der blev monteret nye nummerplader på 349 enheder.

Fra 1. januar til 1. marts er det Case IH, som kan stille sig øverst på sejrsskamlen med 77 enheder og en markedsandel på 19,4 procent. Andenpladsen går til John Deere med 66 enheder og 16,6 procent markedsandel, mens det er Massey Ferguson som med 16,1 procent markedsandele kommer ind på tredjepladsen med 64 enheder.

Hvis man kigger på marts alene, så er det lidt det samme billede som gør sig gældende. Her er det Case IH på førstepladsen med 35 enheder, New Holland på andenpladsen med 28 enheder og Massey Ferguson på tredjepladsen med 26 enheder.

I marts blev der monteret 150 nye nummerplader.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mange røde traktorer

Da traktorstatistiks baggrund bygger på nye monteret nummerplader, som er tilfældet når raktorerne leveres til kunden, viser tallene for 1. kvartal egentligt mere et billede af salget nogle måneder tidligere.

Det påpeger Morten Nørtoft Jørgensen, marketingschef hos Case IH, som fortæller, at det dermed ikke er sagt, at den førsteplads som Case IH opnår i statistikken lige nu, kun er resultatet af en rigtig stærk slutspurt i 2018.

- 2019 er også startet rigtig stærkt med mange nye salgskontrakter, så man kan forventer se Case IH bide sig fast i toppen i noget tid, fortæller Morten Nørtoft Jørgensen

rich-media-1
Case IH Puma 240 CVX er den mest populære enkelte model i Danmark i første kvartal af 2019.

- Ved offentliggørelsen af traktorstatistikken for februar, blev der spekuleret i at vores flotte resultat skyldes den meget omtalte aftale med B2B Bonus og Agro Partnere A/S, som er to indkøbsforeninger, hvor Case IH netop har vundet udbudet på levering af nye traktorer til en række landmænd.

- Faktisk var der på det tidspunkt kun kommet nummerplader på nogle få enheder til disse kunder, fortæller den danske marketingschef.

- Ved udgangen af marts var der indregistreret 11 traktorer til kunder fra de to foreninger, så også med det for øje ser vi meget positivt på de kommende måneder, hvor vi rigtig begynder at se effekten af denne aftale på statistikken

De populære enkeltmodeller

Det er ikke kun i den totale traktorstatistik, at der er tale om en rød føring. Det er der også når vi kigger på de mest populære enkeltmodeller.

Her ligger topmodellen i Case IH's Puma-program i toppen. Der er nemlig sat nye nummerplader på 18 Case IH Puma 240 CVX, og dermed indtager den førstepladsen, som den mest populære enkelte model i første kvartal af 2019.

På andenpladsen og trejdepladsen følger Massey Feguson med to topmodeller. På andenpladsen er det topmodel i 7700-serien, da der i første kvartal af 2019 er monteret nye nummerplader på 15 enheder af 7726 S-modellen.

rich-media-2
Massey Ferguson 7726S og 8740S indtager anden og tredjepladsen over de mest populære modeller.

Trejdepladsen er 8740 S, hvor der er monteret nummerplader på 15 traktorer.

Fjerdepladsen går til sidste års mest populære topmodel, New Holland T7.270, hvor der i årets første tre måneder er blevet monteret nye nummerplader på 13 enheder.

rich-media-3
Den mest populære enkelte model i 2018 ligger i første kvartal af 2019 på en fjedreplads.