Nu er den gal igen. I nat fik Vorning Maskinstation stjålet John Deere-autostyringsanlæg.

- Skynd dig at afmontere de gule John Deere-autotrac-hatte, før tyvene gør det i nat.

Sådan lyder opfordringen fra Danny Boe Nielsen, medindehaver af Vorning Maskinstation mellem Viborg og Randers, som i nat fik stjålet fire John Deere GPS-anlæg fra maskinstations maskinhus.

Tyveriet er sket mellem klokken halv to og tre natten til lørdag den 20. maj.

- Jeg tror, tyvene har ventet, til der blev ro. Jeg kom hjem med sprøjten klokken to og gik de 20 meter fra maskinhuset og hjem til privaten, fortæller Danny Boe Nielsen, som igen kom i maskinhuset klokken tre for at køre videre med sprøjten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg bemærkede, at lyset i maskinhuset var tændt, og det var lidt mystisk. Men jeg tænkte ikke videre over det, indtil jeg skulle flytte traktoren med skårlægger og bemærkede, at der manglede en nøgle. Straks derefter så jeg, at både John Deere 2630-terminal samt den gule Auto-Trac-hat på taget var væk, fortæller den chorkerede maskinstationsejer til Maskinbladet.

Magtesløs

Danny Boe Nielsen føler sig en smule magtesløs i kampen mod GPS-tyveri, da han ikke helt kan se, hvad der skal gøres, for at stoppe det.

- Skal vi tage alle hattene af og gemme dem på kontoret med risiko for, at der bliver indbrud, og de så løber med langt flere dyre genstande?

- Jeg synes heller ikke, det kan være rigtigt, at vi skal kravle op på taget og afmontere hattene hver aften, for så at monterer dem næste morgen.

Som Maskinbladet tidligere har skrevet, er rådet fra Gert Freddy Jensen, servicechef hos Semler Agro, at alle medarbejdere tager hattene med hjem til hver deres hjemmeadresse om natten for at sprede GPS-hattene og på den måde undgå tyverierne.

Flinke kollegaer

Hos Vorning Maskinstation havde man travlt med at tænke kreativit lørdag morgen for at holde maskinstationen kørende uden GPS-anlæg og terminaler.

- Vi er jo blevet ret glade for Iso-bus-anlæg, og vi måtte derfor låne terminaler hos maskinstations-kollegaer, så skårlæggeren og riven kunne komme ud på græsmarkerne her til morgen, også selvom vi mangler GPS-hattene, siger Danny Boe Nielsen.

- Vores John Deere-forhandler, Semler Agro, var også morgenfriske, og de kunne udlevere to låne-sæt med GPS-antenne og terminal allerede klokken 5 i morges, så det var rigtig god service.

Han fortæller, at han allerede har bestilt nye anlæg, men det er desværre ikke noget, maskinforretnigen havde hjemme.

- Det kan godt være, at landets John Deere-forretninger skal sørge for at have et lager af det udstyr hjemme, så vi ikke skal være afhængige af flinke maskinstations-kollegaer, som kan låne os udstyret, påpeger den midtjyske maskinstationsejer.