Maskinen er konstrueret med en løftehøjde på seks meter til mellemstore til store landbrugsbedrifter og biogasanlæg.

Med introduktionen af T6027 i 2 x 2 meterklassen bringer Weidemann en efterfølgermodel for den udgåede T6025 på markedet inden for et år. Maskinen, der har forbedrede effektparametre og mange nye funktioner, kommer på markedet til juli 2016.

Den nye T6027 drives af en trin III-B turbomotor med 55,4 kW/75 hestekrafter. Denne arbejder standardmæssigt med DOC (dieseloxidationskatalysator) eller optionelt med DPF (dieselpartikelfilter). Maskinen er dermed brændstofbesparende og arbejder kraftfuldt og dynamisk. For at sikre en maksimal fleksibilitet og effektiv arbejdsmåde for føreren leveres der tre nye køretrin på henholdsvis 0-7 kilometer i timen, 0-15 kilometer i timen og 0-20 kilometer i timen. Som ekstraudstyr fås desuden køretrinnet 30 kilometer i timen. Den maksimale nyttelast er øget til 2,7 tons, hvilket giver maskinen et alsidigt anvendelsesspektrum.

Førerassistentsystemet Vertical Lift System, der er blevet prisbelønnet flere gange, er allerede installeret på Weidemann-teleskoplæsserne og findes ligeledes på T6027. Her kan føreren vælge mellem tre forskellige funktioner: skovl-, stable- og manuel funktion. Derved muliggøres hurtige lastcyklusser under alle arbejdstyper og en maksimal sikkerhed for føreren.

Gem positionen

Det elektronisk forstyrede joystick og den lastuafhængige flowfordeling muliggør hurtige lastcyklusser for føreren, da forskellige bevægelser som løft/sænk og ud- og indkøring kan udføres samtidigt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Særligt praktisk er den nye skovltilbageføringsautomatik. Når der trykkes på den pågældende tast på joysticket, gemmes redskabets position. Ved den næste læsseproces kan redskabet nå tilbage til nøjagtigt samme position. Skovltilbageføringsautomatikken giver dermed øget komfort og hurtighed for føreren under gentagede arbejdsprocesser som eksempelvis stabling med pallegaffel eller påfyldning af beholdere med fast højde, eller når skovlen skal overvinde store sidehøjder.

Fjern snavs

Tilsmudsning af ventilationsgitteret, eksempelvis ved læsning af halm, kan modvirkes med reverseringsventilatoren.

Hydraulikmotoren og -pumpen er dimensioneret således, at ventilatorens luftstrøm kan vendes. Når der trykkes på knappen i kabinen, blæses snavs på motorhjelmens indsugningsflader væk på enkel vis. Derved beskyttes maskinen mod beskadigelse på grund af overophedning, og føreren er ikke nødt til at stige ned fra maskinen.

Trinløs styring af flow

Ved hjælp af den såkaldte Jog Dial, der anvendes på maskinen, kan flowmængden af hydraulikolie indstilles manuelt.

Jog Dial er et elektronisk betjeningselement i form af et hjul til trinløs indstilling, der drejes med fingeren. Dette er fordelagtigt, når der anvendes vidt forskellige monteringsredskaber, og olietrykket derfor skal efterreguleres under brug af redskabet. Desuden kan oliemængden, der ankommer ved tilslutningerne, indstilles med en kontinuerlig drift. Dermed kan drejehastigheden på en kost eller en sneplov indstilles trinløst. Føreren kan således arbejde meget fintfølende og ressourceskånende med maskinen og monteringsredskabet.