Lyt til artiklen:

Tre landboforeninger vil fusionere

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Bestyrelserne bag LandboThy, Landboforeningen Limfjord og Lemvigegnens Landboforening vil undersøge muligheden for at arbejde hen mod en fusion af de respektive foreninger og deres rådgivning til én forening med rådgivning. Fusionen vil være gældende fra 1. januar 2021.

Derfor nedsættes nu en fusionsbestyrelse, som skal kigge på mulighederne og komme med et oplæg på baggrund af tidligere møder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktør Henrik Hardboe Galsgaard fra LandboThy er af de tre bestyrelser udpeget som forhandlingsleder. Såfremt dette arbejde ender op med forslag om fusion, skal eventuelt fusionsoplæg vedtages endeligt af de 3 foreningers generalforsamlinger.

Visionen er: At skabe en stærk politisk forening med lokal forankring, der ejer og driver en fagligt velfunderet rådgivningsvirksomhed, der leverer konkurrencedygtig rådgivning - såvel økonomisk som fagligt.

Den nye virksomhed ser vi rumme godt 200 medarbejdere og vil have cirka 1700 aktive medlemmer og mere end 4000 kunder. Det er forventningen, at bestyrelsen også efter fusionen vil beskæftige samme antal medarbejdere, og det vil være en del af aftalen, at der udgår rådgivning fra de nuværende lokaliteter i Skive, Thisted og Lemvig.

Der er tale om tre økonomisk stærke og velfungerende foreninger med rådgivningsvirksomheder, som ønsker at sammenlægge ressourcer og kompetencer med det formål at sikre medlemmer og kunder adgang til den bedste service og rådgivning indenfor allerede kendte rådgivningsfelter i landbruget - og samtidig være i front i forhold til rådgivning efterspurgt af fremtidens landmænd.

Læs mere om fusionen.