Nyheden om Covid-19-vaccinen affødte kursstigninger på de mest cykliske råvarer og aktier.

Råolien affødte en af de mest prispositive reaktioner og sprang indledningsvist 10 procent i vejret, mens den lukkede 7,5 procent højere. På aktiemarkedet var det naturligvis de hårdest ramte sektorer der profiterede mest på nyheden, herunder rejseindustrien med fly-og krydstogtselskaberne i front med kursstigninger over 20 procent, mens også restaurationsbranchen og de generelt mere cykliske aktier klarede sig rigtigt godt.

Det skriver råvareteamet Lars Tragstrup, Mads Kristensen og Daniel Wiksel fra Jyske Markets i dagens afgrødekommentar.

Teamet fortsætter, at der omvendt var et kursfald til de aktier som har klaret sig bedst under pandemien samt generelt defensive sektorer, hvilket også var den primære årsag til, at det danske aktiemarked endte dagen med fald, da det for en stor dels vedkommende består af mere defensive selskaber, der i højere grad karakteriseres som 'sikker havn'.

Selvom der er skabt optimisme, så ændrer det ikke noget fundamentalt på kort sigt, da der vil gå en rum tid inden vaccinen bliver produceret og tilgængelig for den brede befolkning. Den økonomiske usikkerhed er ikke overstået, men der er lys for enden af tunnellen, vurderer råvareteamet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce