Lyt til artiklen:

Mink-familier efterlades på et oprørt hav

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Abonnementsartikel

Konsekvenserne af den nationale aflivning af mink er uhørt brutale for de ramte familier, påpeger Flemming Nør-Pedersen.

- Vi står i en dybt ulykkelig situation, hvor minkavlerne spiller en hovedrolle, de hverken har bedt om eller har skyld i.
Jeg kan love, at telefonerne lige nu kimer på Slotsholmen. Vi arbejder på alle planer for at sikre fuld erstatning til minkavlerne. Det bliver dyrt, men med gårsdagens beslutning er der ikke noget alternativ.

Det meddeler direktør i Landbrug og Fødevarer Flemming Nør-Pedersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Folketinget, og særligt regeringen, skal anerkende, at der er tale om en ekspropriation, for det er reelt set myndighederne, der nu går ind og overtager kontrollen - og de facto nedlægger - de privatejede minkfarme.

- Med gårsdagens pressemøde har man åbnet et nyt kapitel. At nedlægge minkavlen i Danmark er et meget voldsomt skridt. For minkavlerne er det et regulært mareridt, og man river med ét tæppet væk under deres tilværelse.

- Folkesundheden kommer først. Det er ingen uenig i. Der er familier og hele områder af Danmark, som lige nu mærker konsekvenserne på uhørt brutal vis, og som bliver efterladt på et oprørt hav uden en redningskrans.

- Det kan godt være, at minkfarmene ligger langt fra Christiansborg, men vores prioritet lige nu er at gøre opmærksom på konsekvenserne, så de står lysende klart for de folkevalgte, påpeger Flemming Nør-Pedersen.