Automatisk oplæsning:

De første 100 udstillere er klar til Have & Landskab 2021

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Særligt maskinleverandørerne har vist interesse, melder arrangørerne. Der er bestilt flere to kvadratmeter-standplads end tidligere.

Stort salg af standareal og mange nye udstillere tyder på fremtidstro i branchen, fortæller udstillingsleder af Have & Landskab.

Der er næsten et helt år til, at fagudstillingen Have & Landskab slår portene op til den grønne branches traditionsrige møde i Slagelse. Alligevel har udstillerne allerede travlt med at sikre sig en plads, fortæller udstillingsleder Dina Overgaard.

- Selvom vi alle sammen står i en træls situation med Corona lige nu, er det tydeligt at mærke, at branchen ser fremad. Der er en positivitet og en begejstring, som er til at tage og føle på. Derfor kommer det faktisk ikke bag på mig, at vi allerede i slutningen af september rundede de første 100 udstillere, fortæller Dina Overgaard.

- Det bemærkelsesværdige er, at der er blevet købt flere kvadratmeter standplads, end de første 100 udstillere til sidste udstilling. Dét vidner om en tro på fremtiden og at Have & Landskab for længst har etableret sig, som branchens væsentligste mødested, siger Dina Overgaard og pointerer desuden, at der har været en øget tilstrømning af nye udstillere, som enten ikke har været på Have & Landskab før, eller har været fraværende i en årrække.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det plejer især at være i det sidste halve år op til udstillingen, at de nye begynder at melde sig på banen, så det tyder jo også på, at det virkelig summer i branchen.

Gamle kendinge og nye muligheder

Særligt hos medlemmerne af Maskinleverandørerne - Vej, Park & Anlæg, som er med til at arrangere udstillingen, har interessen været overvældende. Det gælder eksempelvis V. Løwener A/S, som har udstillet på Have & Landskab i en menneskealder og igen står klar med både feje-sugemaskiner og et væld af eksempelvis minigravere og minilæssere fra især Kubota.

- Vi har faktisk købt den største stand, vi nogensinde har haft på Have & Landskab. Men vi har også et stort sortiment, som vi gerne vil vise til anlægsgartnerne, entreprenørerne, kommunernes vej- og parkafdelinger og de andre fagfolk, fortæller produktchef for Kubota og salgsansvarlig på Sjælland for V. Løwener A/S, Jesper Larsen, som understreger, at det aldrig var en overvejelse at droppe at tage på Have & Landskab i 2021.

- Det er jo en tradition. Og hvor vil du ellers møde alle kunderne med alt dit grej på én gang?

rich-media-1
Virksomheden Garia A/S viser sit el-køretøj frem på Have & Landskab. Bilen kan køre op til 200 kilometer om dagen og oplades i almindelig 230V stik. Pressefoto.

Det er til gengæld første gang, at producent af mindre el-køretøjer Caria A/S udstiller på Have & Landskab.

- Erfaringsmæssigt er udstillingen jo godt besøgt af have- og parksektoren, og selvom vi allerede leverer meget til for eksempel Københavns Kommune, er der stadig et enormt potentiale i den grønne branche, når det gælder mindre, el-drevne arbejdsbiler på eksempelvis kirkegårde, hos anlægsgartnere, i kommuner og på større arealer ved institutioner og i erhvervsområder. Specielt fordi teknologien efterhånden er så god, at opladningen bare kan ske med et almindeligt 230V stik i væggen og at køretøjerne alt efter batteripakke kan køre op til 200 kilometer om dagen, siger Steen Scherff.