Udbruddet af coronavirus på slagteriet i Ringsted har gjort, at Danish Crown har valgt at sende en hel afdeling hjem i karantæne for at blive testet, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det betyder, at slagtekapaciteten er halveret på fabrikken, så det er tilpasset udbeningen, men Kurt T. Pedersen, der er Supply Chain direktør i Danish Crown Pork, spår ikke de store gener for andelshaverne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi går op i kapacitet i Sæby, Blans og Horsens, som alle kan slagte, opskære og udbene ekstra varer, så der skal findes en ny balance, men det er ikke noget, der vil få stor betydning for afhentningen af andelshavernes grise. Vi er i kontrol, så det er et spørgsmål om at få puslespillet til at gå op, og de planer er lagt, siger han.

De andelshavere, der kan blive ramt af udsættelser, er de sjællandske, og det er grundet den ekstra køretid for at få grisene til jyske slagterier.

- Det giver mere tid på vejen, når sjællandske vognmænd skal til Blans og Horsens, så vores transportkapacitet kommer til at falde. Det forsøger vi at opveje ved at åbne staldene i Horsens og Ringsted søndag, så de første grise kan komme ind på slagteriet der, og det giver vognmændene bedre mulighed for at følge med, siger Kurt T. Pedersen.

Planlægningsafdelingen i Danish Crown Pork følger situationen nøje, og Kurt T. Pedersen fortæller, at der er mulighed for justeringer, hvis behovet opstår. Samtidig har slagterierne en god kapacitet på den anden side af sommerferien til at rydde op i eventuelle udsættelser.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi er i kontrol over situationen, som den er nu. Vi overvåger slagtedata hver dag og kigger hele tiden på, hvad vi kan gøre. Samtidig har vi nogle fleksible og samarbejdsvillige andelshavere, så jeg er sikker på, at vi nok skal komme fint igennem de skvulp, der måtte komme, siger han.