Abonnementsartikel

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger stadig. Derfor er det aftalt med myndighederne, at alle medarbejdere nu skal testes to gange om ugen.

Siden mandag er antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted steget fra 79 til nu 120, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det er en stigning på 41 henover de seneste tre døgn. Det er en stigningstakt i den høje ende af det, både Danish Crown og myndighederne forventede. Derfor har Danish Crown aftalt med myndighederne, at alle medarbejdere på slagteriet i Ringsted testes i dag, torsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen og så sætter vi os igen sammen med myndighederne, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Blandt de 321 medarbejdere, der blev testet på slagteriet i mandags, blev der umiddelbart fundet 16 nye smittede.

Resten af de 38 nye smittede er fundet i den gruppe af nye medarbejdere, der i løbet af sidste uge blev sendt hjem, enten fordi de er kontaktpersoner til personer, som er konstateret smittet, eller fordi de arbejder i den afdeling, der blev lukket ned tirsdag i sidste uge.

Danish Crown er i tæt kontakt med myndighederne. Det er Region Sjælland, der står for testindsatsen. Statens Serum Institut analyserer prøver og overvåger udviklingen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi følger situationen nøje og har en meget tæt dialog med myndighederne. Vi deler løbende alle de informationer vi har, og på tilsvarende vis får vi løbende myndighedernes vurdering af situationen. På det grundlag tager vi beslutning om, hvad næste skridt er for at få inddæmmet smitten, siger Per Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt er der ikke konstateret smitte blandt hverken Fødevarestyrelsen ansatte eller medarbejderne hos det eksterne rengøringsselskab, skriver Danish Crown i pressemeddelelsen.

Resultatet af torsdagens test på slagteriet i Ringsted forventes at være klar i løbet af weekenden.