Sojabønnerne er i optur efter annonceringen af nye eksportsalg.

Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: De amerikanske demonstrationer arrangeret under menneskerettighedsbevægelsen 'Black Lives Matter' presser Trump's opbakning til demonstranterne i Hong Kong.

Mens Trump støtter fuldt op om sidstnævnte protester med argumenter som indskærpelse af frihedsrettighederne, og kritiserer politiet i Hong Kong for indblanding i fredelige demonstrationer, så kører han paradoksalt en aggressiv retorik og strategi for at afbryde protesterne i hans hjemland, hvor der både skydes med gummikugler og tåregas i flere større byer i USA.

For Kina kan de amerikanske demonstrationer ikke komme på et bedre tidspunkt.

Urolighederne i USA kombineret med udsigten til en europæisk
hjælpepakke, der får Europa til at fremstå som en mere samlet enhed, er i høj grad med til at styrke den europæiske fælles valuta mod dollaren, der kun har kendt én retning den seneste uge. Forhold der er med til at understøtte både råolien og afgrøderne i Chicago.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I forlængelse af usikkerheden omkring den amerikanske sojabønneeksport til Kina, fandt bønnerne i går støtte med offentliggørelsen af salg på 120.000 tons til en ikke udspecificeret destination.

Offentliggørelsen kommer i forlængelse af kinesisk køb af amerikanske bønner tirsdag, og Kina har siden ultimo maj været regelmæssige købere af amerikanske sojabønner, hovedsageligt på ny høst.

Et vigtigt signal, da de amerikanske varer er konkurrencedygtige mod de sydamerikanske på ny høst.

Konkurrencedygtige varer der ikke kan afsættes er i den grad prisnegativt, og derfor er annonceringerne vigtige for at sende markedet højere.

Det forlyder dog, at kineserne fortsat også køber op i brasilianske bønner, hvilket indikerer, at de kinesiske crushere stadig er en smule bekymret med hensyn til de fremtidige amerikanske forsyninger, og opretholdelsen af handelsaftalen.

Brasilien har tidligere være begunstiget af en svækket valuta
der har øget konkurrenceevnen af den brasilianske eksport, men i takt med de stigende oliepriser, har real'en genfundet styrke mod dollaren.

Tiden må vise om der er tilstrækkelig support til at sojabønnerne og for den sags skyld sojaskrå, til at bryde ud af den sidelæns/negative trend.

Både de nord- og sydamerikanske majspriser har i vid udstrækning været underdrejet af lave priser på bioethanol, men på den korte bane er der ikke udsigt til en genrejsning.

I Brasilien er der langt fra styr på virusudbruddet, og en decideret nedlukning af flere store byer, kan være på vej i de kommende uger, og være en medvirkende faktor til at dæmpe efterspørgslen på
brændstof og ethanol frem til september.

Eksport af amerikanske ethanol til Brasilien opstår typisk når den brasilianske ethanol handler med en præmie til de amerikanske på over 0,50$/gallon, hvilket har lange udsigter på nuværende tidspunkt. Det betyder ikke mindst, at efterspørgslen fra ethanol-industrien kan få svært imødekomme USDA's estimater på 5,20
milliarder bushels for 20/21 sæsonen.