Landbrugets nye IT-samarbejde bliver til Terra Connect.

Virksomheden DLG Connect, der leverer IT-løsninger til landbruget, skifter navn til Terra Connect. Det sker i kølvandet på, at rådgivningsvirksomheden Velas har købt 40 procent af IT-virksomheden af DLG, skriver Velas i en pressemeddelelse.

- Vi skifter i dag navn for at symbolisere, at vi har fået en ny, aktiv medejer af virksomheden, og fordi vi nu tager skridtet videre som en af de mest erfarne IT-leverandører til landets dygtige landmænd. Vi har i 17 år leveret individuelle IT-løsninger til dansk landbrug, og også for fremtiden vil kunderne få den samme skarpe rådgivning af de samme dygtige medarbejdere - bare under nyt navn, siger Peter Søby, administrerende direktør i Terra Connect.

Terra betyder jord på latin, og virksomheden holder dermed fast i tilknytningen til landbruget. Samtidig åbner navnet dog også op for, at man i stigende grad vil servicere øvrige erhvervskunder.

- Der er ingen tvivl om, at danske landmænd vil være vores primære fokus både i dag og i fremtiden. Men med det nye navn åbner vi samtidig op for, at vi i stigende grad kan servicere alt fra frisører til murermestre og butiksindehavere. Vi har en enorm viden og erfaring med, hvad man som selvstændig erhvervsdrivende har brug for af IT-udstyr og support, og den viden skal vi naturligvis gøre brug af, siger Peter Søby.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flytter fra Odense til Vissenbjerg

Hidtil har Terra Connects 14 medarbejdere haft base i DLG's lokaler centralt i Odense. Fra udgangen af maj flytter samtlige medarbejdere til Velas' lokaler i Vissenbjerg.

- Terra Connects indflytning i Vissenbjerg er en klar styrkelse af Velas' fynske kontor, som huser knap 150 specialiserede medarbejdere. Den korte tid fra købsaftale til indflytning vidner om, at vi sammen med DLG kan flytte virksomheden i den rigtige retning. Det er vi meget glade og stolte over", udtaler Jan Winther, adm. direktør i Velas og næstformand i Terra Connect.

Om Terra Connect

DLG-koncernen har været hovedaktionær i DLG Connect siden 2017. I april 2020 overtog Velas 40 procent af virksomheden. Dermed ejer Velas og DLG hver især 40 procent af virksomheden, mens administrerende direktør Peter Søby ejer de resterende 20 procent.

Christoffer Hage, direktør i DLG Service, er på nuværende tidspunkt bestyrelsesformand for DLG Connect, mens Jan Winther, administrerende direktør i Velas, er næstformand. I 2021 er det besluttet, at Jan Winther indtræder som bestyrelsesformand, mens Christoffer Hage bliver næstformand.