Den danske importør af McHale tager nu strømaskinerne fra McHale til Danmark.

Helms TMT-Centret A/S har haft importen af McHale siden slutningen af 2017. Siden begyndelsen har man valgt at satse på rundballepressere, skårlæggere samt wrappere fra den irske producent af græsudstyr. Nu vælger man også at markedsfører strømaskinerne, som McHale præsenterede for første gang i 2015.

Strømaskinerne fra McHale leveres i fire forskellige modeller i C400-serien, hvor af den mindste er liftophængt, mens de øvrige er bugseret.

Den danske importør fortæller, at den bugseret topmodel, C490, har plads til hele tre rundballer med en diameter på 150 centimeter - eller hele to bigballer, hver med en længde på 2,3 meter.

rich-media-1
Topmodellen af McHales strømaskiner, C490, tager hele tre rundballer eller to bigballer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

To sæt bundkæder

Det specielle ved den store model C490 er, at den har to sæt bundkæder. Det betyder, at den forreste bundkæde og forreste balle kan rotere, mens maskinen arbejder.

Samtidig venter balle nummer to på den bagerste bundkæde. Årsagen er, at den forreste balle skal have plads til at rotere uhindret, når maskinen arbejder, for at holde en stor kapacitet.

Samtidig venter den tredje balle på baglågen og kan læsses fremad, når der er plads, fortæller Jakob Helms fra Helms TMT-Centret.

McHale C400-seriens blæserturbine drives med en to-trins gearkasse, som kan geares ned for at mindske den store luftmængde.

Opriveren er mekanisk drevet, hvilket betyder, at enertien i det tunge blæserhjul udnyttes.

Ifølge importøren betyder det i praksis, at opriveren er meget stærk og ikke kører fast, selv under de sværeste forhold. Desuden kan opriveren frakobles hydraulisk, så fodringen eller strøningen stoppes hurtigt, uden at pto'en skal stoppes.

Der kræves ikke en stor traktor til at starte opriveren og blæseren, fordi opriveren kan startes efter, at blæseren er startet. Opriveren og blæseren skal således ikke nødvendigvis trækkes i gang samtidigt.

Det hydrauliske modskær kan nemt justeres efter behov fra traktorens førerkabine.

Strømaskinerne har et trækkraftbehov på under 70 hestekræfter, uanset om der skal udfodres wrapballer eller strøs halm.