35 medarbejdere er fyret hos andeslagteriet i Struer som konsekvens af en fejlagtig rapport fra Fødevarestyrelsen. Virksomheden afventer redegørelse fra fødevareministeren.

Dan Duck kæmper med eftervirkningerne af en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen lige før jul. De mener ikke, de har gjort noget forkert.

- Det hele er gået i stå. Vi har ikke været i stand til at forhandle kontrakter hjem, som jo er hele grundlaget for virksomheden. Både mine medarbejdere og jeg er ved at gå op i sømmene over situationen, siger Hardy Eskildsen, direktør i Dan Duck.

Den nuværende overlevelseskamp er en direkte konsekvens af, at Fødevarestyrelsen fejlagtigt konstaterede, at de ansatte ikke vaskede deres hænder, og at der var lort på ænderne. Siden har styrelsen trukket rapporten tilbage, da det viste sig, at slagteriarbejderne kunne vaske hænder et andet sted end dér, hvor kontrollen foregik, skriver Food Supply.

- De 35 medarbejdere er allerede stoppet, så der er kun en håndfuld på fem-syv ansatte tilbage med at ændre labels. Men hvis vi ikke snart får nye ordre ind til julesalget og Mortens Aften, som er vores højtider for salg, så kan det få endnu alvorligere konsekvenser for virksomheden, fortæller en frusteret Hardy Eskildsen, der i øjeblikket arbejder 24/7 med at opsøge kunder i håb om at ændre situationen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dan Duck har modtaget en skrivelse fra Fødevarestyrelsen, hvor styrelsen fralægger sig ansvaret for fejlen. De mener ikke, at de har gjort noget forkert.

Hardy Eskildsen har fået at vide, at Fødevareminister Mogens Jensen arbejder på en redegørelse om sagen, som ministeren vil præsentere 20. marts.

- Sagen står i stampe lige nu. Den 20. marts er lang tid i min verden, jeg er afhængig af ordre lige nu for at holde produktionen i gang. Husk på, at juleænderne skal slagtes nu i marts for at være klar til lager, fortæller Hardy Eskildsen, Dan Duck.