Realkredit Danmarks udlån til landbrug faldt en smule fra 46,8 milliarder kroner i 2018 til 45,9 milliarder kroner i 2019.

I forhold til realkreditselskabets samlede udlån er der også tale om et fald i landbrugets andel af det samlede udlån, nemlig fra 5,86 til 5,70 procent af det samlede udlån, som ved udgangen af 2019 udgjorde 805,3 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin netop offentliggjorte årsrapport betegner selskabet i øvrigt landbruget som en risikabel branche og oplyser, at ajourføring og præciseringer i de statistiske tabsmodeller, som anvendes til at beregne forventede kredittab, har ført til større nedskrivninger.

Tilfredsstillende

Årets resultat i Realkredit Danmark blev 4,396 milliarder kroner mod et resultat på 4,649 milliarder kroner i 2018. Det er et resultat, som administrerende direktør Carsten Nøddebo betegner som tilfredsstillende i et år, der var præget af høj konverteringsaktivitet, men også øgede nedskrivninger på udlån.

Han fastslår dog, at den underliggende kreditkvalitet fortsat er solid.

Realkredit Danmark konstaterer i sin årsrapport, at landbruget i modsætning til i 2018 nød godt af meget favorable forhold i 2019, og at de generelle forhold for erhvervet generelt var gode i 2019.

Og forventningen er, at 2020 også vil byde på stabile mælkepriser og høje svinepriser, men at det våde efterår og den våde vinter vil nødvendiggøre omsåning af en del vinterafgrøder.