Mange lider af ømme skuldre og ryg efter statisk arbejde i malkestalden. En vest kan lette det fysiske arbejde ved malkningen.

En enkel anordning udformet som en slags vest til aflastning af ryg og skuldre er netop på vej på ind i de danske kvægstalde.

Mosegården A/S og Immo A/S introducerer på NutriFair i fællesskab Exo-skelettet, Paexo Shoulder Exoskeleton, der især er brugbar til aflastning ved statiske løft af arme og skuldre som i for eksempel malkestalden.

- Ofte står man fem-syv timer i malkestalden i en statisk position med armene løftet. Det kan godt være hårdt og give skulderbelastning og på sigt overbelastning. Mange bliver slidt op efter årevis med disse monotone og statiske bevægelser, fortæller Lars Bjerre, salgsteknikker ved Mosegården, der sælger specialfoder til husdyr.

rich-media-1
Vesten gør armene vægtløse og aflaster kroppen for unødigt slid under for eksempel malkning. Foto: Marianne Nørmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På med vesten

Exo-skelettet kan påføres i løbet af få minutter og aflaster medarbejdernes arme, skuldre og rygge afhængig af, hvilke belastninger medarbejderne udsættes for.

- Modellen, vi introducerer på Nutrifair, er den, der aflaster skuldre og arme, og den er derfor oplagt for medarbejderen, som står mange timer hver dag i malkestalden, fortæller Lars Christensen, konsulent og agent for Immo Danmark.

Exo-skelettet er en 1,9 kg vest, som man tager uden på sit arbejdstøj. To bøjler hæftes med velcrobånd under overarme og støtter dermed arme og skulder. Vesten gør armene vægtløse og aflaster kroppen for unødigt slid under for eksempel malkning. Samtidig med støtten er exo-skelettet også meget fleksibel og hindrer ikke kroppens naturlige bevægelighed, fortæller Lars Christensen.