Agerskovgruppen vil mandag den 6. januar møde Miljøministeren med traktor-demonstration.

Miljøminister Lea Wermelin (S) er mandag den 6. januar inviteret til både Gråsten og Agerskov.

Førstnævnte sted skal hun deltage i en "god og faglig debat om regeringens miljøpolitik" i selskab med blandt andet LandboSyds formand Mogens Dall og landboforeningens chefrådgiver Helge Lorenzen.

På dagens andet sønderjyske stop er miljøministeren inviteret til nytårskur hos Sønderjysk Landboforening - der ligeledes byder velkommen til det nye makkerpar i dansk miljøpolitik: Formand Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer samt præsident Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening.

Traktordemonstration

Men Lea Wermelin får også lov til at stifte bekendtskab med et mere uofficielt sønderjysk møde, når hun indtager Gråsten:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Agerskovgruppen arrangerer således traktor-demonstration foran Gråsten Landbrugsskole op til ministerens ankomst ved 13-tiden. Det er meningen, at traktorerne skal ankomme allerede ved 10.30-tiden, og at talerækken begynder derefter. Der er taler ved Vagn Lundsteen, Knud Jeppesen samt advokat Hans Sønderby.

rich-media-1
Billederne her, er fra den store traktor-demonstration i Viborg i maj 2015.

Efterafgrøde-kravene er hovedet på sømmet

- Vi vil vise vores markante utilfredshed med den nuværende røde regerings politik. Vi vil vise, hvor galt det står til i dansk landbrug - med de elendige rammevilkår, vi stadig døjer med, fortæller Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen.

- Det, der har slået hovedet på sømmet, er de nyeste efterafgrøde-krav. I forvejen går det virkelig ned ad bakke for vores erhverv - og nu vil man så overregulere os endnu engang. Det er horribelt. Vi håber på stor opbakning fra landmænd med traktorer, tilføjer Jens Peter Aggesen.