Antallet af kødkvæg var det største nogensinde, idet vi nåede op på 86 dyr plus kalve - fordelt på seks forskellige racer. Malkekøerne fyldte også meget i landskabet med 122 dyr plus kalve fordelt på tre telte, idet de nu for 3. år i træk overnatter på pladsen til stor glæde for publikum, der inviteres til at kigge med ved malkning, fodring etc.

Små og store heste

Danmarks største hest, Goldstone Moss, af den engelske race Shire vakte berettiget opmærksomhed på pladsen og udløste mange kommentarer og selfies blandt både gæster og udstillere. Mange tilskuere holdt vejret og turde næsten ikke tro, at så en stor hest kunne færdes uden problemer mellem Shetlandsponyer og deres miniatureføl, men det voldte absolut ingen problemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og  der var mange heste på messen i år! Et bevidst valg fra vores side, da vi ved, at hestene trækker mange gæster til, som også kommer de andre udstillere til gode. 2018 var et godt bevis på denne dominoeffekt, idet vi alle mærkede konsekvenserne af den hestevirus, der holdt hestene væk fra messen. I år vrimlede det med heste til skuet, til shows, ridderturnering og DHE minitræf, skriver messen.

Mere for de unge

Takket være ELRO fonden havde vi i år nye tilbud til vores unge gæster: Habengoods gav den gas på scenen, Albert Dyrlund blev mødt af en flok unge, der trofast følger ham på YouTube, og StreetX Parkourbanen blev flittigt brugt i løbet af søndagen. ELRO støttede også de mange lokale spejdere, der slog ny rekord ved at bygge en 75 meter lang biuvak, som de overnattede i (og som kun var en lille smule utæt i regnvejret natten til søndag )

Masser af maskiner

Traditionen tro bød messen på masser af maskiner og traktorer  både de helt nye og store og nogle af en noget ældre årgang i form af veterantraktorer og biler, der altid er et festligt indslag i den store ring.

Børnedyrskuet

I alt 33 glade og spændte børn mødte op med deres kæledyr til deres helt eget børnedyrskue. De seneste tre år har vi valgt at gøre meget ud af børnedyrskuet i troen på, at dette opmuntrer børnene til at komme tilbage til messen, når de selv får familier. I år var det Ole Bach fra Randers Regnskov, der åbnede festen med en tale der understregede, hvor meget vi mennesker har at takke dyrene for gennem tiderne: Tankevækkende pointe -også for alle voksne!

Fuglen der fløj sin vej

Vores nye messetorv fungerede godt med udstillinger, salgsboder og optræden på og ved scenen. Torvet bestod sin prøve, da falkoner Flemming Sanggaards rovfugleshow samlede et par hundrede mennesker, og der lød et medlidende suk blandt de mange tilskuere, da en af de flotte rovfugle bestemte sig for at forlade showet midt i det hele. Den blev heldigvis fundet igen efter et par timer i god behold, skriver GL. Estrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Økser, motorsave og klatremaster

Nordisk mesterskab i skovhuggersport trak et stort publikum, og der blev heppet og hujet på deltagerne, der ved hjælp af pigsko og tøndebånd nåede toppen af den 15 meter høje mast, inden tilskuerne fik talt til 10. Vi arbejder på at gøre dette arrangement til en tilbagevendende begivenhed på pladsen,skriver Gl. Estrup

Messen 2020

Landbrugsmessen Gl. Estrup afholdes normalt sidste weekend i maj, men vi løber ind i pinsen næste år og vælger derfor at flytte messen lidt - datoen meldes ud på vores Facebookside og hjemmeside midt i juni 2019, skriver Landbrugsmessen.