Den store maskindemonstration af grej til bjergning af kløvergræs bliver krydret med mere faglig viden i 2021.

Græsland er Nordeuropas største maskindemonstration for maskiner til bjergning af kløvergræs, og arrangementet har indtil videre fundet sted i 2014 og i 2018. Arrangementet vender tilbage i 2021, og her bliver der endnu mere fokus på faglig viden.

Begge gange Græsland har løbet af stablen, er det sket på samme lokalitet: Hos Elmegaarden i Frederiks i det midtjyske. Bag Græsland-arrangementet står Elmegaarden i Frederiks sammen med frøfirmaet DLF, foreningen for Danske Maskinstationer & Entreprenører, DM&E samt mediet Maskinbladet.

Efter en bragende succes med Græsland 18', med 4.500 besøgende på dags-arrangementet mødtes partnerne bag Græsland-arrangementet med en række af de deltagende udstillere fra Græsland 18 til et evalueringsmøde med et kig tilbage på Græsland 18 samt et kig frem mod Græsland 21.

- Vi er meget interesseret i jeres feedback, for det er den bedste måde, vi kan gøre det bedre på, sagde Henning Sjørslev, Agrokonsulent fra DM&E og medarrangør samt én af drivkræfterne bag Græsland 18.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sammen med otte repræsentanter fra de store maskinproducenter og importører var der også mødt mælkeproducenter og maskinstationsejere op til evalueringsmødet.

- Det er vigtigt, at vi også hører, hvad de besøgende på udstillingen synes om det, understreger Gurli Klitgaard, produktchef hos DLF og medarrangør af Græsland.

Stort arrangement

På dagen var der ingen tvivl om, at de fremmødte maskinproducenter og importører var yderst tilfredse med Græsland 18, som ikke bare gjorde dem i stand til at vise deres maskiner i aktion, men også møde målgruppen, som var meget tydelig på Græsland.

- Vi solgte blandt andet en storrive som en direkte årsag af et møde på Græsland 18, fortæller Robert Vemmelund, produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen i Vejle, som blandt andet importerer Kuhn til Danmark.

På evalueringsmødet blev der blandt andet arbejdet med spørgsmål om længde på arrangementet - om det skulle holdes over mere end én dag, og hvor lang tidsinterval, der skal være mellem arrangementet.

- På baggrund af de input vi har fået på dagen, har vi besluttet os for, at Græsland igen skal holdes i 2021, og datoen skal være onsdag den 9. juni, fastslår Jørn Lund Kristensen, salgschef hos DLF, og medarrangør af Græsland 18.

- Jeg er også glad for, at det i løbet af dagen blev gjort klar, at maskinstationsejere og mælkeproducenter gerne vil have større fokus på viden på selve dagen, og vi vil derfor kombinere endnu mere viden med maskindemonstrationen i 2021, fortæller Lars Kristensen, gårdejer af Elmegaarden og medarrangør af Græsland.

På Græsland 18 var DLFs forsøg parceller én af de helt centrale omdrejningspunkter for faglig viden, og var også fysisk placeret i centrum af arrangementet, og det samme vil finde sted i 2021.

- Men her vil vi tilføre mere viden, så gæsterne på Græsland ikke bare bliver klogere på, hvordan de enkelte maskiner arbejder mellem hinanden, men også kan tage reel viden med sig hjem fra dagen, fortæller Gurli Klitgaard.