PLH Arkitekter skal tegne det nye regional- og hovedkontor for DLG. Med det nye kontor, der skal huse op mod 300 medarbejdere, samler DLG i 2020 en række funktioner under ét tag i Fredericia.

PLH Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om at tegne DLG's nye hovedsæde i Fredericia, som ventes at stå færdigt i 2020. Hovedkontoret bliver på 7.500 m2 og vil blive både regional- og hovedkontor.

- PLH Arkitekter er kommet med et spændende projekt, der er inspireret af vores historie og baggrund i landbruget, og som også signalerer et moderne selskab, der vil være her mange år endnu. Samtidig kom PLH Arkitekter med den løsning, som vi mente bedst udnyttede den fantastiske placering i nærheden af Lillebælt,siger Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen.

Det nye hovedkontor i Fredericia berører ca. 200 arbejdspladser, der flyttes fra DLG's nuværende placering på Axelborg i det centrale København, samt ca. 100 arbejdspladser fra dele af DLG's tre detailforretninger i Sydjylland, Østjylland og på Fyn, DLG's Kundecenter samt datterselskaberne Vitfoss/Vilofoss.

DLG's nye hovedkontor opføres på en erhvervsgrund i nærheden af motorvej E45 og Lillebæltsbroen, hvor andre større virksomheder allerede er placeret. Byggeriet ventes at stå færdigt i midten af 2020. Når byggeriet er færdigt vil omkring 300 medarbejdere have deres daglige gang i bygningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

AP Pension skal bygge for DLG

- Både internt i DLG og blandt vores ejere har der gennem længere tid været et ønske om, at forretningen blev samlet og kom tættere på landbruget. Vi har nu fået en god aftale med AP Pension om finansieringen af vores nye hovedkontor i Fredericia, siger Lars Sørensen.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson siger:

- Aftalen betyder, at DLG's nye regional- og hovedkontor i Fredericia skal bygges af os i AP Pension, og vi bliver også ejere af bygningen. Vi er efter forhandling blevet enige om de kommercielle vilkår for DLG's nye domicil, og investeringen beløber sig til et mindre trecifret millionbeløb og er godkendt i vores bestyrelse. Vi forventer at begynde byggeriet i løbet af andet halvår 2018.

AP Pensions bestyrelsesformand er Niels Dengsø Jensen, som også er bestyrelsesformand i DLG. For at undgå diskussioner om et evt. interessesammenfald i forbindelse med hans post som bestyrelsesformand i begge selskaber, er sagsbehandlingen og beslutningsprocessen i begge selskabers bestyrelse blevet gennemført uden hans deltagelse.