Team Asmildkloster fra Viborg og Team Lundbæk fra Nordjyllands Landbrugsskole i Nibe slog konkurrenterne, da LandboUngdom afholdte DM i pløjning for landbrugsskoler. Asmildkloster er ny Danmarksmester i kategorien standardplov, mens Lundbæk vandt i kategorien vendeplov.

- Vi har trænet i godt tre uger op til, og havde en god fornemmelse, da det gik som vi havde øvet, men vi havde ikke regnet med at vinde guld, så vi er meget tilfredse, lyder det fra Team Asmildkloster, hvis pløjeteam består af Jeppe Møller, 16 år, Simon Nielsen, 16, Julie Thomsen, 18 og Jeppe Elkjær Pedersen, 17.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM for landbrugsskoler blev afholdt på Lundgården i Overlade ved Løgstør i forbindelse med DM i pløjning, som foregår 24.-25. oktober. Det er fjerde år LandboUngdom har inviteret landets landbrugsskoler til at dyste mod hinanden ved et DM, hvor skolerne stiller op med teams og cheerleaders.

Der er altid hård kamp om mesterskabet i vendeplov, men det er tredje år i træk, at Nordjyllandslandbrugsskole løber af med sejren.

- Vi var klar over, at der var et stort pres på os for at leve op til vores tidligere vindere, men det gik jo altså meget godt, lyder det fra et tilfreds Team Lundbæk.

- Vi har en god vejleder, Søren Baggesen, som udtager det bedste hold, så vi skal kvalificere os, for at få lov til at stille op på Lundbæk-holdet. Det er vigtigt, at finde fire typer, som kan styrke hinanden. Vi har fx en, der er god til at køre, en der er god til at flække, godt sammenkast osv. Vi havde en rigtig god start i år, og det gav ro. Men det gælder alligevel om at holde koncentrationen, da alt kan vende på få sekunder, fortæller Team Lundbæk.

Team Lundbæk består af Magnus Jensen, 16, René Lynge, 17, Lasse Kristensen, 16 og Emil Møller, 19.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pløjning og quiz

Udover de fire på pløjetemaet tæller andre faktorer også ind i dommernes afgørelse. Når dommerne skal give point vægter de pløjningen 50 %, pløjequiz 20 % og teamsamarbejde og opbakning fra resten af skolen tæller 15 % hver. De to bedste skoleteams vinder en vandrepokal, som kan stå på skolen indtil næste års konkurrence. I alt deltog 11 hold fra otte landbrugsskoler.

Tilmeldte skoler

Jordbrugets Uddannelsescenter (2 hold)

Bygholm Landbrugsskole (2 hold)

Asmildkloster (2 hold)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uddannelsescenter Holstebro

Dalum Landbrugsskole

Agroskolen Hammerum

Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk

Grindsted Landbrugsskole

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultater

Standardplov

1. Team Asmildkloster, Asmildkloster Landbrugsskole, Viborg

2. Team Bygholm, Bygholm Landbrugsskole, Horsens

3. Team JU, Jordbrugets Uddannelsescenter, Aarhus

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vendeplov

1. Team Lundbæk, Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk

2. Team Grindsted, Grindsted landbrugsskole, Grindsted

3. Team Dalum, Dalum landbrugsskole, Odense