Med et af de første eksemplarer i Danmark af den nye Schäffer 9630T har mælkeproducent Søren Wollesen i Sønderjylland fået en maskine, der løser flere opgaver, end han lige havde forventet på forhånd.

Maskinen skulle egentlig bruges til at læsse i et foderanlæg, men den kan også bruges til at stakke op ved ensilering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bruger den som maskine nr. to ved ensilering, og den har gjort et rigtigt godt stykke arbejde. Den trækker meget let op og har meget overskud i stakken. Samtidig er det overraskende så godt den trykker, siger Søren Wollesen i en pressemeddelelse.

- Vi eksporterer hvert år majs til Tyskland, og det bliver hentet i såkaldte walk in floor biler med fire meter høje sider. Dem har vi kun kunnet få læsset med en højtipskovl eller teleskoplæsser, og det kan vi klare selv nu, siger han.

- Vi har hidtil kørt med traktor med frontlæsser til foderhåndtering, men jeg er rigtig glad for, at vi fandt frem til denne løsning. Den er rigtig let at køre med og har et godt udsyn. Knækstyringen vænner man sig hurtigt til, og den er utrolig let at komme omkring med, men selvfølgelig har den ikke helt samme komfort som en affjedret traktor, siger Søren Wollesen.

9630T

Schäffer 9630T er afløseren for 9330T og 9530T, som er to af de modeller, der kører flest af i Danmark. Den vejer 7,7 ton og er forsynet med 123 hk i en ny Deutz common rail motor, som lever op til miljønormen Stage IIIB uden brug af partikelfilter.

- Den nye kabine er uden gennembrud, og derfor kan lydniveauet holdes meget lavt. Den har integrerede joystick, som er fornyet i forhold til den tidligere model, så funktionerne ligger mere logisk, og blandt andet er teleskopfunktionen flyttet til rulleknapper, fortæller Kristian Helms fra Helms TMT Centeret, der importerer Schäffer til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Schäffer 9630T har en maksimal løftehøjde på 5,30 meter. Maskinen er normalt 2,70 meter høj, men kan som en option leveres med en totalhøjde på kun 2,60 meter.

Søren Wollesen har købt sin maskine hos Schäffer-forhandleren Hans Holms Maskinforretning A/S i Tinglev.

Søren Wollesen har en bedrift på ca. 200 malkekøre og 200 hektar jord med majs, græs og korn.