Et nyt program fra LandTV har premiere i dag: Den fynske bison.

Rundt om i det danske landskab kan man flere steder opleve små flokke af amerikanske bisoner. Vi forbinder dem med indianere og den vidtstrakte prærie, men langt de fleste danske bisoner stammer dog fra bløde bakker på Nordfyn.

Her har Niels Henrik Ove sammen med sin familie gennem 20 år opbygget Europas største bisonfarm med op til 400 af de prægtige, men også farlige dyr. De passer i høj grad sig selv og kræver derfor en ganske anden behandling end for eksempel kødkvæg.

LandTV besøger bisonfarmen Ditlevsdal en forårsdag, hvor de første kalve har vist sig på marken. I programmet "Den fynske bison" fortæller Niels Henrik Ove, hvordan en eksotisk hobby-bedrift har udviklet sig til en attraktion med både restaurant og gårdbutik. Alt sammen med fokus på den amerikanske bison, dens historie og ikke mindst bisonkød.

Men selv om antallet af danske bisonfarme er i vækst, så bliver bisonkød næppe nogensinde hverdagskost på det danske spisebord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er vilde dyr, og de, der starter en produktion op, skal vide, hvordan man håndterer dem. Det vil derfor være en nicheproduktion de næste mange år, og jeg er ikke bange for, at markedet bliver mættet, siger Niels Henrik Ove.

"Den fynske bison" er det første program i en ny serie fra LandTV med titlen "Fra dansk jord". Programmet sendes i første omgang på LandTV's egne kanaler over hele landet. Se sendetider på www.landtv.dk