Agco-ejede Challenger har tilpasset forhandlerstrukturen i Danmark, hvor tre maskinforretninger tilsammen dækker hele landet.

Hjallerup Maskinforretning og TBS MaskinPower deler Jylland, og TBS dækker Fyn, mens Karl Mertz står for forhandlingen på Sjælland samt Lolland-Falster og Bornholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle tre forretninger har et ønske om, at vi kommer til at stå stærkt i markedet, og derfor ønsker vi også at vise flaget på Agromek, siger direktør Lars Petersen, Hjallerup Maskinforretning.

Foruden personalet fra de tre forretninger, kan interesserede også møde produktchefer fra Challenger, og det bliver også muligt at høre nærmere om alle Challengerprodukter, blandt andet TerraGatoren og den kendte bæltetraktor, som dog ikke vises på standen.

Lars Petersen fortæller, at flagskibet på Challenger-standen bliver den helt nye selvkørende sprøjte RoGator 655B med 36 meter aluminiumbom.

RoGator-sprøjten er en forholdsvis ny maskine, som blev lanceret i 2009 og kom i marken med testudgaver i 2010. Først fra 2011 blev de solgt reelt. Og i år kom blandt andet SCR-teknologien til for at de nye modeller kunne overholde skærpede emissionskrav, og de opdaterede modeller fik tilføjet betegnelsen "B" .

RoGator 655B, som vises på Agromek, er seriens topmodel med 242 hestekræfter. Den er forsynet med en Agco Sisu Power-motor på 7,4 liter og den har seks cylindre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den drives hydrostatisk og har en tophastighed på 40 kilometer i timen. RoGator fås med tankstørrelse helt op til 6.000 liter.

Selv om de tre maskinforretninger har andre mærker og varer på hylderne hjemme i forretningerne, bliver deres Agromek-stand udelukkende fokuseret på Challenger.