Normalt holder store producenter af landbrugsmaskiner kortene tæt til kroppen, når nye produkter er under opsejling. Men når produktionen foregår i USA - og er tilpasset sæsonen i det nordamerikanske, så må der af og til gås på kompromis.

Case IH har derfor afholdt et arrangement i Ungarn, hvor de europæiske forhandlere blandt andet fik vist opdaterede modeller af Axial-Flow mejetærskere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt forbedringerne er en redesignet kabine, hvor der er blevet endnu bedre plads, og hvor maskinen styres med et nyt kørehåndtag.

Kabinen leveres i to versioner, hvor de ydre rammer er ens, men hvor der er forskel på udstyret i kabinen. Fælles for de to varianter er, at der forrest på armlænet er monteret en AFS Pro 700 monitor. Den indeholder både indstilling og overvågning af maskinen. Er der autostyring på mejetærskeren indstilles det ligeledes på monitoren.

Ny tømmesnegl

På de store modeller tilbydes den  8,8 meter lange tømmesnegl nu med et led, så sneglen folder den yderste del ind bag mejetærskeren, når der køres transport, og når den skal opbevares.

Som noget helt nyt viste Case IH en tømmesnegl, hvor der er mulighed for at korrigere afgrødens løb ned i kornvognen. Udstyret består af en drejelig tud, som føreren har mulighed for at indstille fra kørehåndtaget. Ifølge Case IH kan udstyret ændre afgrødens nedfaldspunkt i kornvognen med 60 - 90 centimeter. Derved kan føreren af mejetærskeren hurtig korrigere for mindre afvigelser på afstanden imellem mejetærsker og kornvogn.

Ved aftankning af lette frø kan tuden drejes lodret ned i vognen, og på den måde minimeres risikoen for, at frøene bæres bort af vinden. Når sneglen stoppes, vippes tuden op til vandret, og fanger derved de sidste kerner inden de tabes på marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar til 2014

Europæiske købere til Case IH Axial-Flow må imidlertid væbne sig med tålmodighed, for de nye maskiner går først i produktion meget tæt på den europæiske høst i 2013. Derfor bliver de først tilgængelige på det europæiske marked til høsten 2014.

På Agritechnica 2011 viste Case IH den trinløse Magnum CVX. I Ungarn fik de europæiske forhandlere mulighed for at prøvekøre de trinløse modeller, som toppes af Case IH Magnum 370 CVX med en spidseffekt på 419 hestekræfter.

Ifølge produktchef, Kristian Refnov, Case IH Nordic & Baltic, forventes det, at den trinløse Magnum vil være klar til levering fra efteråret 2013. Men han håber på, at vi allerede i løbet af sommeren 2013 vil se de første Magnum CVX her i landet, og at de er klar til at deltage i efterårsdemonstrationer i efteråret 2013.