Efter af have forsøgt sig med målebånd henvendte spejderne sig til Thorsen-Teknik, da de havde hørt om firmaets kørende materiel, og det blev aftalt, at virksomheden skulle markere så mange af de inddelinger, lejren består af som muligt.

- Vores havetraktor udstyret med Topcon System 350 RTK autostyring var det helt rigtige valg til opgaven, da der blandt andet er gravet kloak og vandforsyning ned over hele området, og derfor var et meget lavt marktryk et krav for at kunne færdes på området, siger Thorsen-Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I samarbejde med Michael Nørremark fra Aarhus Universitet blev der lavet et program til at generere de punkter, som skulle afsættes for at markere hjørnerne på lejrpladserne, der skulle være otte gange ti meter.

- Derefter var det let at køre rundt med autostyringen aktiveret og markere hver parcel med den elaktiverede markerings-spraydåse, som vi har eftermonteret sammen med autostyringen, fortæller Thorsen-Teknik.

 - Det har været en spændende opgave, hvor vi bevæger os ind på et område med landbrugs-GPS der tidligere har været forbeholdt håndholdt landmålerudstyr, siger Thorsen-teknik.