Verdensmarkedsprisen på minkskind steg igen, efter at de danske pelsdyravlere og Kopenhagen Fur har holdt endnu en pelsauktion. Ifølge Kopenhagen Fur steg skindene samlet set i gennemsnit med 12 procent sammenlignet med decembers auktion.

På fire dage blev der solgt 4,3 millioner minkskind for 1,8 milliarder kroner. Auktionen blev domineret af kunder fra Kina, Rusland og Sydkorea. Det er alle højvækstmarkeder, hvor økonomien er i orden, men der var også god efterspørgsel fra Nordamerika og Europa. Udviklingen afspejler, at pels er i mode som aldrig før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Konklusionen på modeugen i København var, at hvis man vil være trendy, så skal man klæde sig i brune kulører og pels. Netop i disse dage får vi de samme signaler fra modeugen i New York, så 10 års fremgang i det globale pelsforbrug må siges at være manifesteret. Pels går lige i hjertet på forbrugerne, siger adm. direktør i Kopenhagen Fur Torben Nielsen.

Danske skind i top

Auktionens højeste priser blev opnået af de danske pelsdyravlere, som lå 20-25 procent over deres europæiske kollegaer. Prisforskellen skyldes alene, at danske skind har en bedre kvalitet.

- Det er lykkedes os at skabe en unik dansk kvalitet, som vi samtidig har fået skabt præference for på det globale marked. Vores mål er, at Kopenhagen Fur og de danske pelsdyravlere skal sætte standarden i den internationale pelsbranche ud fra devisen, at man ikke kan overleve som erhverv i Danmark, hvis man producerer en metervare. Vi skal være verdens mest effektive samtidig med, at vi producerer de bedste kvaliteter, siger Torben Nielsen.

Tungt bureaukrati

Den adm. direktør peger dog på, at den danske pelsbranche desværre ikke har mulighed for at udnytte de gunstige tider og den særlige danske ekspertise inden for minkavl.

- Det eneste problem, vi for alvor slås med i øjeblikket, er en total besynderlig miljølovgivning og et tungt offentligt bureaukrati, der betyder, at de danske pelsdyravleres succes desværre ikke vil blive omsat til flere arbejdspladser og øget produktion her i landet, siger Torben Nielsen.