Fokuser på det, I har mulighed for at ændre - og glem resten. Det var hovedbudskabet fra B.S. Christiansen, da han holdt oplæg på svinekongressen.

Der kunne næppe have klemt sig flere tilskuere ind i teatersalen i Herning Kongrescenter, da elitesoldat og teaminstruktør B.S. Christiansen i går, tirsdag, holdt foredrag ved svinekongressen.

Den speed-snakkende, kompromisløse B.S. havde nemlig trukket det højeste antal tilskuere til et fagligt oplæg i svinekongressens historie.

Og han havde da også et budskab til de mange fremmødte svinefolk, og det var at få styr på de ting,  du kan få styr på, og lade være med at spilde tid på det, du ikke kan styre.

- Hvad er det vigtigste i dit liv, spurgte B.S og langede ud efter tendensen til at sige "mine børn" eller "min kone".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- JEG er den vigtigste i mit liv. Og det har ikke noget at gøre med at være egoistisk. Der er alt for mange, der glemmer sig selv. Start med dig selv - hvordan kan du ellers være noget for andre?

- Derude går de og tænker "bare det gik bedre med priser og korn og gylle". Glem det. Folk bærer rundt på byrder og uløste problemer, sagde B.S. Christiansen.

Afstem forventningerne

Han opfordrede svineproducenterne til at forsøge at tænke positivt, når alt går galt. 

- Når alt går galt, har du brug for to ting - det er muligheder og løsninger. Og dem får du kun ved at være positiv, sagde han og indrømmede så, at han også selv har svært ved at leve efter de ting, han siger.

Han understregede, at det er vigtigt, at få styr på, hvilke forventninger man har, hvis et teamwork skal fungere.

- Jeg tager ingen steder uden at fortælle mine drenge (soldater, red.), hvad jeg forventer af dem. Det skal I også gøre, siger B.S. Christiansen om ledelsen i en svineproduktion.

- Hvis man bare kan få forventningerne og resultatet til at ligge på linje, så bliver alt en succes.