Ifølge mediet Pig Progress har Polen svært ved at bekæmpe svinepest. Antallet af sager fortsætter med at stige i landet.

Den afrikanske svinepest stiger fortsat i Polen og er dermed en konstant trussel for svineproduktionen, skriver mediet Pig Progress.

Virusset har været i Polen siden 2014, men indtil sidste år var den kun at finde i den østlige del af landet.

I november 2019 blev den dog opdaget i det vestlige Polen. Så sent som denne måned er antallet af steder, hvor inficerede vildsvin er fundet, steget til 974. Derudover er der i denne måned svin fra fire gårde i det vestlige polen, som er testet positive for svinepest.

Ifølge Pig Progress følger det nordvestlige Europa nøje med i, hvad der sker i Central- og Østeuropa, da de økonomiske konsekvenser kan blive katastrofale.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Polen er det Veterinærinspektoratet (GVI), der er ansvarlig for at bekæmpe svinepest i både vildsvin og husdyrsvin. Dr. Krzyszstof Jażdżewski, ASF-ekspert ved GVI, fortæller, at Polen er blevet inficeret tre gange fra udlandet, hvilket har medført en smittespredning over et stort område.

Han fortæller videre til Pig Progress, at Polen, på grund af den hurtige spredning, ikke var i stand til at indhegne en begrænset zone og dermed nedkæmpe de smittede dyr.