Vi kender alle det med at håndværkeren skal ind og servicere noget inde i stalden, og selvom han skifter tøj og fodtøj, og i nogle tilfælde også tager et bad, så skal han jo have værktøj med ind. Hvis vi skal være sikre på at undgå smitte, har man tidligere dyppet væktøjet i desinfektionsmiddel, medmindre det var elværktøj, som ikke kan tåle det. Nu er der kommet en lettere og hurtigere løsning.

Firmaet Naturlig Desinfektion, som arbejder med desinfektion i form af UV lys, har lavet en boks beregnet til svineproduktion, hvor de ting der skal ind i stalden, puttes ind i to minutter, hvorefter man kan tage det ud på den anden side, og produktet er hermed desinficeret. På den måde løser vi et problemt hurtigt, effektivt og billigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tanken er at landmanden instalerer boksen i forrummet, og dermed bliver det let og naturligt, at putte alting den vej ind, siger Pernille Snitkjær, direktør i Naturlig Desinfektion.

I moderne svineproduktion, kommer der mange ting ind i stalden, og muligheden for at kassen med sæd, eller kassen med mærkespray, er en mulig smittekilde, er stor.

- Boksen koster små 30.000 kroner, og jeg vil vurderer at pærerne har en levetid på fem år, afhængig af hvor meget boksen bruges, siger Pernille Snitkjær og fortsætter:

- En pærer har en levetid på 10.000 timer, og med kort brugstid, på to minutter pr. gang, kan den holde længe.

Redaktørens vurdering

Det her er en ventet nyhed, som kan gøre det let og muligt, at få alt input desinficeret inden det kommer i stalden, og dermed går vi skridtet videre i retning af smittebeskyttelse. Samtidig er investeringen til at klare, og driftomkostningerne er overskuelige.