SeedEye frøtæller giver nu traktorføreren mulighed for at få fuld kontrol med indsåning og kontrol af udsædsmængde. I stedet for at skulle foretage en kalibreringstest, kan føreren nu blive i førerkabinen og blot indtaste den ønskede mængde frø pr. kvadratmeter på en iPad.

Väderstad SeedEye er kåret som en trestjernet nyhed på Agromek 2016. Den præsenteres af Väderstad ApS og er beregnet til brug sammen med såmaskinerne Spirit R 300-400S samt Rapid A 400-800S og C.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optællingen af frø sker ved hjælp af sensorer i såslangerne. Når frøene strømmer gennem sensorerne, belyses de med infrarødt lys. Når et frø passerer det infrarøde lys, afbrydes lysstrømmen kortvarigt, og den optiske transistor registrerer pausen i lysstrømmen og dermed antal frø.

Sensorerne tæller raps og kornsorter med en præcision på omkring 98-99 procent.

Såmaskinens radar måler såmaskinens hastighed og Väderstads kontrolsystem beregner kontinuerligt, hvor godt den ønskede mængde frø pr. kvadratmeter passer med den faktiske udsåning af frø, som måles af SeedEye. Mængden reguleres løbende for at opnå den ønskede værdi. Hvis føreren ønsker at ændre på mængden af frø, indtastes den nye værdi på iPad'en, og såmaskinen reagerer med det samme og retter på udsædsmængden.

Väderstad ApS, standnr. X1130