Abonnementsartikel

Jens Lei bruger GPS, men hvorfor investere i en ny og dyr såmaskine for at lave præcisionssåning, når IT-løsningen Trimple Agriculture kan komme til at virke på en fire meter bred brugt Väderstad fra 2008?

Jens Lei i Blans ved Sønderborg er hverken it-ekspert eller it-nørd, men en landmand, der ønsker at optimere markbruget - det har han siden 2010 gjort ved at udbygge sin brug af GPS på bedriften, som ligger på JB 5-7 jorde og dele heraf I et kuperet landskab.

- Mit temperament er mest til, at ting bare skal fungere, men jeg vil gerne investere både tid og penge i at lære IT-teknologien bag præcisionsbestemt landbrug, når målet er, at jeg bliver en bedre driftsleder. IT er bare værktøjet - det er fortsat mig, der skal træffe beslutningen om, hvad jeg vil bruge de mange data til, fortæller den 39-årige agrarøkonom, som blev selvstændig landmand i 2002, hvor han flyttede ind på den smukke gamle herregård Ballegård. Hovedbygningen, som er i rokokostil og opført i 1771, er totalfredet. Indtil da havde han primært været ansat hos faderen, som havde søer og slagtesvin på en ejendom i nærheden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.