Lyt til artiklen:

Aarhus vil væk fra turbokyllinger i offentlige køkkener

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Et bredt flertal i Aarhus Kommunes byråd har givet støtte til en indstilling om at forbyde indkøb af turbokyllinger.

Turbokyllinger har gennem de seneste år været genstand for massiv kritik, fordi dyrene er avlet til at vokse så hurtigt, at mange udvikler problemer med deres organer og ikke kan gå ordentligt. Det er den behandling af dyr, som Aarhus nu har gjort klar til at udfase, når detaljerne er på plads, skriver dyreorganisationen Anima i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg konkluderer, at det er meget positivt. Nu kommer det til magistratsbehandling, og så regner vi stærkt med, at der kommer nogle løsninger. Jeg formoder, at det her er noget, man vil gøre sit ypperste for at komme i mål med, siger ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus Kommune, Polly Dutschke.

I 2023 indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale om at stoppe indkøb af turbokyllinger i alle statslige institutioner og at arbejde aktivt for et EU-forbud.

Flere virksomheder som Salling Group, Rema 1000, Lidl, 7-Eleven, Q8, Joe & The Juice, Espresso House, Scandic Hotels og Shell har også allerede forpligtet sig til at udfase indkøb af turbokyllinger.

- Jeg er sikker på, at Aarhus' beslutning kan inspirere mange andre kommuner, når den er vedtaget. Forhåbentlig kan det også ruske op i de virksomheder, der endnu ikke har taget deres del af ansvaret. Særligt hos Coop må de lede længe efter gode undskyldninger for stadig at nægte at forpligte sig helhjertet på at få turbokyllingerne ud af køledisken, siger Thorbjørn Schiønning, Anima.